Од понедељка нови систем електронске контроле и наплате паркирања у Београду

ЈКП "Паркинг сервис" уводи од 3. августа, нови систем електронске контроле и наплате паркирања - еПаркинг у Београду.

Возачима који нису платили паркирање у зонираном подручју или су прекорачили време дозвољеног паркирања, контролори више неће остављати дневне карте на шофершајбнама аутомобила, већ ће издавати електронске дневне паркинг карте (еДПК), наводи Беоинфо.

То су новине у контроли и наплати паркирања које ће се примењивати од понедељка саопштио је "Паркинг сервис".

Циљ преласка на нови систем електронске контроле и наплате паркирања јесте модернизација рада "Паркинг сервиса" у складу са тенденцијом Градске управе да се дигитализују услуге комуналних предузећа и целокупног пословања у оквиру е-Управе и промоције Београда као "паметног града" (smart city), а у складу са еколошким принципима.

О издатим електронским дневним паркинг картама возачи ће истог тренутка моћи да се информишу на сајту тог предузећа www.parking-servis.co.rs, где могу да измире обавезе директним онлајн плаћањем.

Као и до сада, уколико дуговање измире у року од 8 дана, остварују право на попуст у износу од 50 одсто.

Обавештење о издатој еДПК, власници возила ће добијати и на кућну адресу, такође с попустом, али "Паркинг сервис" апелује на грађане да користе овај вид бесконтактног плаћања.

Као и до сада, возачи ће моћи да плате паркирање слањем СМС поруке, али и куповином е-карте на киосцима или путем нове апликације "Паркинг сервиса", која ће од следеће недеље бити доступна за преузимање.