Мама и тата мале Софије: Хвала свима, даље је све у Божијим рукама

Невероватан износ од 2,1 милион долара за лечење мале Софије Маркуљевић, која болује од спиналне мишићне атрофије, прикупљен је након четири месеца борбе. Њени родитељи Стефан и Марија захваљују свим људима који су им помогли. Очекују да између 10. и 15. августа оду за Америку где ће почети лечење.

Борба за прикупљање средстава за излечење мале Софије трајала је четири месеца. Ујединила је читаву Србију, познате и мање познате личности, све хумане људе. Стефан и Марија Маркуљевић, Софијини родитељи, објавили су јуче да је новац прикупљен.

Гостујући у Београдској хроници, Стефан и Марија захвалили су се свим људима који су помогли да се дође до циља.

Стефан Маркуљевић каже да сада чекају да им се одобри виза за САД, вероватно до 10. августа. Између 10. и 15. августа требало би да крену пут Америке, где ће остати три-четири месеца.

"Надамо се да ће тамо све бити океј, обавештаваћемо људе о опоравку. Будите уз нас до краја", рекао је Стефан Маркуљевић и додао да је "остало у Божијим рукама".

Каже да су осећаји били помешани кад су сазнали да је новац прикупљен.

"Не можете да верујете да сте успели да дођете до циља, размишљате како да дођете до циља, размишљали кога да контактирате. Јутрос кад сам се пробудио размишљам колико имамо порука, невероватан осећај, испуњено ми је срце", прича Стефан. 

Прикупљање средстава трајало је четири месеца а, како каже Софијин тата, није могао да се догоди гори моменат за акцију због епидемије коронавируса.

"Људи добијају отказе, немају посла, фирме стале са радом, немају довољно средстава. Првих месец-два дана усредсредили смо се на маркетинг, а пошто сам ја из света спорта, трудио сам се да контактирам што више спортиста. Та корона помогла је што су спортисти били код куће, имали времена да сниме видео. Како је стала корона, вратили смо се у нормалан живот, организовали концерте, утакмице, манифестације, велики број људи се укључио", рекао је Стефан Маркуљевић.

Марија Маркуљевић: Много пута смо се обесхрабрили 

Његова супруга Марија каже да је Софија добро, нема проблема са варењем и дисањем захваљујући терапији из Србије, али не држи добро главу, не ротира се и не стоји.

Сећа се да је сазнање о Софијиној дијагнози био огроман шок, и за њих као родитеље, али и за остатак породице.

"Првих пар месеци било је и у сузама, мислили смо да нема наде. Гледајући њу, видели смо да само од нас зависи, преломили смо да морамо да покушамо па шта нам Бог да", прича Марија.

Много пута су се, каже, обесхрабрили. 

"Било је дана кад је ишло одличним током, али било је и дана кад је све стајало, поготово кад је поново почео проблем са вирусом. Дошли смо у ситуацију да се питамо шта више да урадимо, како да ставимо до знања да је време проблем. Нешто се десило и кренуло је опет", истакла је Марија.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво