Које су предности прославе рођендана у дечијој играоници

Генерације рођене у прошлом миленијуму памте другачије детињство у односу на ово какво данашња деца имају. Некада смо са родитељима водили озбиљне преговоре у вези са тим колико још можемо да останемо напољу. Сада молимо наше клинце да оставе мобилне телефоне, изађу из затворених просторија и играју се на свежем ваздуху.

Нисмо имали толико пуно играчака, што је будило нашу креативност. Радовали смо се омиљеним дечијим емисијама на телевизији, а нарочито цртаном филму у 7.15 увече. Сећања буде носталгију. Међутим, данас деца имају нешто што је нама и нашим родитељима недостајало, а то су дечије играонице.

Kако су некада изгледале прославе дечијих рођендана, а како изгледају данас? Због недостатка простора у становима ретко ко је могао да позове све другове и другарице из одељења у школи или групе у вртићу. Гости су махом били одрасли рођаци и породични пријатељи. Ту су и њихова деца и покоји другар из комшилука. Славило се у становима, што је изискивало доста припреме. 

Насупрот томе, данас имамо дечије играонице које су идеалне за рођенданске журке најмлађих. Аргумената који иду овој тврдњи у прилог има много. Пре свега, опремљене су тако да буду безбедне за децу. У становима и кућама намештај са оштрим ивицама представља опасну препреку веселој дечијој игри. Подови и стубови нису обложени сунђерима, као што је то случај у дечијим играоницама. Омогућена им је слобода и неометани покрети током игре. 

У дечијим играоницама постоји мноштво играчака које ретко које дете може имати код своје куће. То су разни лавиринти на спрат, тобогани, базени са лоптицама, пењалице и, наравно, омиљене трамболине. Деца имају потребу да се што више крећу, а оваква поставка идеална је за трошење вишка енергије. 

Kада је реч о безбедности, она је на првом месту и у дечијим играоницама које имају дворишта са игралиштима. Испод љуљашки, клацкалица и тобогана постављена је мекана подлога од тартана. 

Припреме за дечији рођендан никад нису биле једноставније. Остављена је могућност избора тако да свако ко воли да спрема разне ђаконије и вешт је у томе, може да донесе своје послужење. С друге стране, свима онима који немају времена тиме да се баве омогућено је да све наруче у самој играоници. Током прославе за све има простора да се удобно сместе.

Госте послужује особље, тако да домаћини могу да се опусте и уживају. Децу забављају аниматори. У неким дечијим играоницама могуће је организовати долазак мађионичара. Време трајања прославе најчешће је ограничено на два и по сата, што је сасвим довољно, тако да нема проблема са гостима који воле да заседну.

На крају, деца су срећна и задовољна јер су се забавила и играла. Родитељи су имали прилику да се сретну и испричају са својим пријатељима. После журке неко други брине о спремању и чишћењу простора и прању судова. Слављеник се са породицом враћа кући и ужива у распакивању поклона. 

Осим прослава, дечије играонице постале си популарне као место где родитељи воде децу на дневно играње. Свима је потребан предах. Уместо класичног кафића, много је практичније отићи у дечију играоницу. Деца су на безбедном месту које је ограђено и где на њих поред родитеља мотре и хостесе. 

Одрасли су за то време у кафићу играонице. Могу доћи сами или се договорити да се нађу са пријатељима који такође имају децу. Све је више дечијих играоница које су препознале потребу да осим затвореног дела имају и башту са игралиштем. На тај начин током лепих дана, када сви хоће да буду напољу, оне имају шта да понуде. 

Популарност за њима довело је до тога да се отворио већи број дечијих играоница. Kада планирате прославу дечијег рођендана или тражите место где ћете ићи са дететом на дневно играње треба да посетите сајт mirandre.com пошто су ту на једном месту представљене све дечије играонице у Београду. 

Поред података о локацији ту је и прегршт фотографија и детаљни описи понуде. Можете их контактирати директно преко сајта и распитати се у вези са слободним терминима. Што се тиче цена, ако желите да све имате под контролом и забринути се за то да цех не буде превелик, изаберите неку од варијанти где је све укључено. Такође, можете захтевати да избор пића која се нуде одраслим гостима буде ограничен. 

Осим рођендана када водите дете на играње, занимљиво би било да не идете увек на исто место. Унесите динамику тако што ћете заједно откривати нове играонице на новим локацијама. Свака од њих је по нечему специфична и има нешто јединствено у односу на остале.

Kвалитетно проведено време је време у коме уживају и одрасли и деца. Дечије играонице су то омогућиле и постале синоним за место где се деца безбрижно играју.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво