Начелник београдске полиције: Нису полицајци нападали демонстранте, жалимо због повређених

Начелник Полицијске управе за град Београд Милан Станић изјавио је да су полицајци ти који су последњих дана на протестима трпели насиље и да нису полицајци напали окупљене, већ су интервенисали и то тек када су им животи били угрожени, саопштио је МУП. На патриотизам демонстраната изражен у певању родољубивих песама, поручује да су полицајци живот дали за Србију.

Милан Станић се у име колега обратио јавности због тога што, како је навео, поједини учесници у јавном животу Србије већ данима подстичу људе који се окупљају на протестима испред Скупштине на мржњу према полицијским службеницима.

"Посао полицијских службеника је да осигурају безбедност грађана наше земље, да заштите имовину и обезбеде поштовање закона и ми га обављамо часно, поштено и професионално", изјавио је Станић.

Према његовим речима, полицајци су ти који су у претходним данима на протестима трпели насиље.

"Нису полицајци напали окупљене, већ су интервенисали и то тек када су им животи били угрожени. Интервенисали тако што су омогућили да се они који нису учествовали у насиљу могу удаљити. Хапсили смо оне који су уништавали имовину наше земље, линчовали полицајце и угрожавали безбедност и окупљених на протесту", истакао је Станић.

Поручује и онима који прибегавају насиљу да "на свако ваше псовање наших мајки, ми вашим мајкама желимо добро здравље и срећу".

"На ваш патриотизам изражен у певању родољубивих песама, поручујемо вам – ми смо животе за Србију дали. На сваку нашу поломљену ногу, разбијену главу, проливену крв и модрицу, ми жалимо због ваших повреда. На сваки ваш напад на нас каменицама, Молотовљевим коктелима, бакљама, флашама и свим што вам дође под руку, ми смо спремни и на одговорност због наше примене силе, уколико је има. Ми ни вас никада нећемо мрзети", напоменуо је Станић.

Њихова је, напомиње, света дужност одбрана закона и државе Србије и борба за свој народ.

"И полиција ће штитити законе наше земље, њене грађане и имовину", закључио је Станић.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи