Живот се враћа у прокупачка села - вода однела, војска донела мост

Припадници Војске Србије и даље су ангажовани на пружању помоћи угроженом становништву у санирању последица поплава у селима око Прокупља.

Од 29. јуна припадници 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде копнене војске ангажовани су на санацији оштећених путева, изради и реконструкцији бедема око реке у рејону пет прокупачких села - Доња Бресница, Горња Бресница, Крњиград, Прекопуце и Дрвиње.

"У селу Доња Бресница постављен је мост "бејли" којим су инжињерци Треће бригаде премостили Бресничку реку и који ће мештанима овог краја омогућити везу ка граду", рекао је потпуковник Борко Бућковић командант 310. инжињеријског батаљона.

Нагласио је да су припадници тог батаљона за кратко време довезли су мост, склопили га, израдили улазно-излазне рампе и мост је стављен у функцију.

Реч је о мосту од 15 метара, носивости 24 тоне и тиме је мештанима поново омогућена веза са градом.

Бућковић је истакао и да су припадници Војске Србије били ангажовани на санацији речних корита, поправци и уређењу путева, бедема и одводних канала, као и на санацији штете на приватним поседима.

Командир у 310. инжињеријском батаљону старији водник Петар Илић нагласио је да припадници Војске у засеоку Савићи, село Дрвиње, постављају десет пропуста за прелаз преко реке , као и да су ангажовани још у четири села

"Приводи се крају уређење пута преко реке и остало је још само да се споји пут Доња Бресница-Крњиград", рекао је Илић.

Члан општинског већа задужен за инфраструктуру у Прокупљу, Жарко Копривица захвалио је Војсци Србије на великој подршци и помоћи, јер су непогоде које су захватиле тај град нанеле доста штете, посебно на деоницама путева у више села.

"Војска Србије и локална самоуправа брзо су реаговале и за ових десетак дана у више села санирале путеве и изградиле мост преко Бресничке реке. Радове приводимо крају како би мештани могли да раде, да иду до својих њива, а сви оштећени путеви биће санирани", истакао је Копривица.

Светлана Перишић из села Дрвиње оценила је да мештанима и свима који долазе у ово село много значи што војска поправља пут ради прилаза својим имањима и сеоском гробљу.

Истакла је да су изузетно задовољни ангажовањем припадника Војске и захвални им за све што су урадили.

Војска Србије наставиће ангажовање људства и механизације у Прокупљу и околини докле год буде потребно.