Тимови Заштитника грађана обишли људе задржане након протеста

Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је да су тимови његове Канцеларије обишли људе задржане након протеста испред скупштине и да су разговарали са њих осморо, док ће са осталим то урадити накнадно јер се они више не налазе у просторијама за полицијско задржавање.

Приликом посете задржаним грађанима, наводи се у сапштењу, представници Канцеларије заштитника грађана су обавештени да је за сада против једне особе поднета кривична, а против седам прекршајне пријаве.

Четворица од осам људи са којима су разговарали имали су примедбе на поступање приликом интервенције, али не и на поступање полиције приликом транспорта и задржавања у полицијској станици, наведено је у саопштењу.

Тим Националног механизма за превенцију тортуре и Одељења за хитно поступање дошли су до сазнања да је било задржано 23 људи.

Заштитник грађана је најавио да ће сутра контролисати рад службеника на чија су поступања приликом интервенције задржани имали притужбе.

Поново је апеловао на грађане, уколико сматрају да су им Уставом и законима загарантована права прекршена, да се обрате тој институцији.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво