Пехар и медаље за студентски онлајн тројац из Србије

Студенти Факултета за информатику и рачунарство Универзитета Сингидунум освојили су прво место на престижном Међународном такмичењу из управљања пројектима. И док чекају да из Литваније стигну пехар и медаље, јер је такмичење одржано онлајн, с поносом показују победнички пехар са Националног такмичења које их је одвело до европског првенства и победе.

Дијана, Кристина и Милан су победнички тројац. Стручна област су им информационе технологије. У припреми за такмичење помогли су им и студенти Грађевинског факултета и ФОН-а који су се надметали претходних година.

Дијана Хегер посебно издваја њихов тимски рад који је дошао до изражаја, јер нису поделили међу собом нека посебна задужења.

"Такмичење, пошто је било онлајн захтевало је посебну дозу прилагођавања. Срећом, ми смо на нашем факултету имали организовану онлајне наставу, тако да је само привикавање било лакше", објашњава Милан Милићевић.

А сада треба да положе још један задатак.

"Оно што је нама изузетно драго јесте што ћемо следеће године имати могућност да угостимо тимове у Србији и којима ћемо моћи да пренесемо наше искуство и знање", најављује Кристина Симоновић.

Екипа је формирана од најбољих студената који желе да на такмичењима тестирају знање.

Горан Авлијаш истиче да такве активности доприносе да се они умреже са својим вршњацима не само на националном већ и на међународном нивоу, да размене добре праксе, да се упознају са савременим методологијама из управљања пројекетима које су данас изузено важне.

Све ће им то, кажу на универзитету, омогућити бољи положај на тржишту рада.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара