Осам година није вратила књиге, случај дошао до извршитеља - тражи се решење

Књиге из Библиотеке града Београда морају да се враћају на време, у супротном стижу опомене, па и казне. У случају једне Београђанке, стигло се чак и до извршитеља.

У фебруару 2012. године једна Београђанка је позајмила пет књига из Библиотеке града Београда. Пошто их није вратила на време, послате су јој опомене. 

"У фебруару је узела књиге, а у мају је послата прва опомена. То је детаљна писмена опомена на коју се није одазвала. У свим таквим случајевима предмет шаљемо Јавном градском правобранилаштву јер су све књиге власништво грађана Београда, купују се парама грађана Београда и морају да се враћају", каже директора те библиотеке Јасмина Нинков.

Ипак, овај случај и даље није решен, ни након три опомене и осам година судског процеса. Јасмина Нинков каже да се жена која је позајмила књиге није јавила ни на један позив суда.

Случај је, каже, доспео у медије када је дошло до извршења.

"Она се обратила медијима, а не нама. Тек сада се нама обратила", рекла је Јасмина Нинков истичући да су јој рекли да напише молбу и обајасни зашто не може да плати казну и да ће решење бити пронађено.

Грађанима који нису вратили књиге на време, или не могу да врате дуг поручује д асе прво јаве библиотеци, да не чекају да дође до извршитеља.

"Она је књиге вратила, све време су биле у њеном поседу", закључила је Јасмина Нинков.