Почело полагање пријемних испита у Крагујевцу - највеће интересовање за медицину и информатику

Полагање пријемних испита, према распореду објављеном на сајтовима факултета Универзитета, обавиће се 29, 30. јуна, као и 1. и 2. јула.

Кандидати су од 24. до 26. јуна 2020. године пријаве за упис достављали електронским путем или доласком у просторије факултета.

Приликом сакупљања пријава, као и приликом полагања пријемних испита, факултети Универзитета у Крагујевцу поштују предвиђене мере за превенцију болести ковид 19.

За упис на факултете Универзитета у Крагујевцу у првом уписном року пријавило се 3.257 студената, док је за упис одобрено укупно 3.674 места.

У односу на број предвиђених места и на број пристиглих пријава, највеће интересовање међу будућим бруцошима постоји за студије медицине. За студијске програме на Факултету медицинских наука предвиђено је укупно 284 места, док је овогодишњи број пријављених кандидата 610.

Велико интересовање постоји за студијски програм Психологија. За овај заједнички програм четири факултета (ПМФ,ФПН,ФМН,ФИЛУМ), пријавило се 160 кандидата, док је предвиђено укупно 30 места.

Међу будућим студентима, велико интереовање постоји за смер Рачунарска техника и софтверско инжењерство који се реализује на Факултету инжењерских наука, за који се пријавило 154 кандидата, док је предвиђено 60 места.

За смер Информатика који се реализује на Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу пријавило се 111 кандидата, док је предвиђени број места 70.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво