Од 6. јула поново саобраћа тролејбуска линија 28

Заменик градоначелника Горан Весић каже да су градске власти одлучиле да се од понедељка, 6. јула, у редовни систем градског саобраћаја врати тролејбуска линија број 28.

После састанка са представницима удружења грађана "Вратимо тролу 28", Весић је навео да је то одлучено на основу анализе коју је урадио Саобраћајни факултет у Београду који је, додао је, био ангажован на основу договора са удружењем.

"Представници удружења 'Вратимо тролу 28' у марту су разговарали први пут са градским Секретаријатом за јавни превоз и тада смо се договорили да заједнички сагледамо све аспекте укидања и повратка те линије, да ангажујемо и Саобраћајни факултет", навео је Весић.

"Све је мало било успорено због ванредног стања због коронавируса, али данас смо добили анализу Саобраћајног факултета која је показала да је оправдано да се тролејбујска линија број 28 врати", додао је заменик градоначелника.

Истакао је да ово неће утицати на дугорочне планове Града да се настави са претварањем центра града у пешачку зону, наводећи да ће у наредним годинама Студентски трг постати пешачка зона и да ће се градити нове окретнице као што је окретница у Дунавској улици.

"У разговору са представницима удружења 'Вратимо тролу 28' пронашли смо заједнички језик да је, док се не изврше сви ти радови, 'опортуно вратити' линију број 28", рекао је Весић.

Захвалио је људима из удружења јер, како је рекао, ниједног тренутка нису дозволили да њихова иницијатива, којом су заступали интересе грађана, постане предмет политичког препуцавања.

"На овај начин су показали да воде рачуна о свом граду, да су били спремни да разговарају са нама о томе зашто су њихови предлози прихватљиви и захваљујем им на томе", рекао је Весић који је захвалио и Саобраћајном факултету.

Са друге стране, додао је, Град Београд је на овај начин показао да је врло отворен за разговор са грађанима о свакој промени која се дешава у граду и да је спреман да прихвати све иницијативе које су корисне за грађане.

Реорганизација линија јавног превоза

Навео је да ће у будућности вероватно бити реорганизован део линија јавног превоза у Београду јер су, подсетио је, направљене пре више деценија, а град се у међувремену мењао.

"Негде имамо више становника, негде мање, потребе грађана су другачије и за тај посао који нас чека, а који ће радити Саобраћајни факултет заједно са Секретаријатом за јавни превоз, биће нам неопходна сарадња са грађанима јер су грађани ти који користе јавни превоз и најбоље могу да кажу како осећају одређене промене", истакао је Весић.

Зато је, додао је, сарадња са удружењем "Вратимо тролу 28" добар пример како и убудуће треба радити са грађанима и слушати њихове предлоге који су добри и корисни.

Давор Ступар из удружења "Вратимо тролу 28" захвалио је заменику градоначелника, Секретаријату за јавни превоз и Саобраћајном факултету.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи