Нема више одлазака на шалтер РГЗ по лист непокрености

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода из Геодетско-катастарског информационог система, од стране јавних бележника и геодетских организација, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

У саопштењу се наводи да је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре рекла да је усвајањем ове уредбе решен велики проблем због којег су грађани морали да лично одлазе на шалтер Републичког геодетског завода (РГЗ) како би добили лист непокрености.

"Сада је то решено и комплетан посао преноса непокретности ће се завршавати код нотара. Наш циљ је да све услуге катастра буду максимално ефикасне за грађане, да немамо гужве на шалтерима, а то је значајно и за укупан пословни амбијент и рејтинг Србије на Дуинг бизнис листи", рекла је Михајловићева.

Додаје се да је текст ове уредбе усаглашен ове седмице на састанку потпредседнице Владе са директором Републичког геодетског завода (РГЗ), Борком Драшковићем, и руководством Јавнобележничке коморе, чиме је решен проблем за грађане који су у претходном периоду морали лично да одлазе у РГЗ да прибаве лист непокретности, уместо да тај посао заврше код јавног бележника.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво