„Утисак“ против чињеница

У емисији „Утисак недеље“, која је емитована на телевизији „Нова С“ у понедељак, 22. јуна, изречене су нетачне информације о предизборном програму на Јавном сервису. Преносимо одговор Пи-ар службе РТС-а водитељки и ауторки емисије.

Поштована госпођо Бећковић,

Молимо Вас да у наредној емисији исправите грешке које сте направили у прошлом „Утиску недеље“, а тичу се рада Радио-телевизије Србије.

Рекли сте да су предизборне дебате „Реч на реч“ емитоване на Другом програму РТС-а. То није тачно. Све емисије „Реч на реч“ емитоване су на Првом програму у периоду од 28. маја до 11. јуна, средом и четвртком од 21 час. Свака од четири предизборне дебате била је изузетно гледана, што нам је и била намера – отуд и вечерњи термин на Првом програму РТС-а.

Циклус предизборних дебата „Реч на реч“, од 2012. године организују заједно РТС и ЦеСИД, а снимци свих одржаних дебата могу се наћи на сајту РТС-а.

Рекли сте и да нико не би поверовао у то да је жребом за представљање странака и коалиција које су учествовале на изборима извучено да се владајућа странка појави на нашем програму последњег дана представљања.

Жреб је одржан јавно, 8. јуна у 12 часова у просторијама РТС-а под контролом петочлане комисије именоване Решењем генералног директора РТС-а од 4. јуна 2020. године.

Поступку су присуствовали и представници свих странака и коалиција који су контролисали жребање и нико није имао примедбе на његов ток.

Снимак читавог процеса жребања постоји и на Интернет порталу Радио-телевизије Србије и доступан је свакоме ко жели да га погледа и увери се у регуларност поступка.

Пи-ар служба РТС

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво