Ванредна одбрана од поплава на више од 60 километара насипа на Тамишу

На Тамишу је у ванредну одбрану од поплава уведен и десни насип од Сечња до ушћа канала Банатска Паланка – Нови Бечеј, као и леви насип од Сечња до уставе "Томашевац", јер је водостај достигао 700 центиметара, саопштило је ЈПВ "Воде Војводине".

Како се наводи, на делу од румунске границе до Сечња ванредна одбрана од поплава је на снази већ трећи дан, а данашњи водостај је 740 центиметара, за 24 центиметра више него јуче, што представља много мањи пораст водостаја у односу на претходне дане.

Укупна дужина линије на којој се спроводи ванредна одбрана од поплава износи 61,64 километра.

Уставе "Томашевац" и "Ботош" су од данас такође у ванредној одбрани од поплава, док је на реци Брзави укинута редовна одбрана након што се водостај спустио на 187 центиметара.

Према мерењима РХМЗ-а у наредним данима се очекује смањење и стагнација водостаја на Тамишу.

Директор ЈВП "Воде Војводине" Славко Врнџић обишао је локације на којима се спроводи одбрана од поплава, како би се уверио да су предузете све неопходне мере за заштиту становништва, насеља и обрадивих површина.

На терену је ситуација под контролом, насипи су уређени, а механизација, радници и волонтери спремни уколико буде потребе да се реагује.

Воде Војводине подсећају да је на територији банатских водотока уложено доста финансијских средстава, труда и рада, како би се заштитило више од 14.000 становника, неколико насеља, око 43.000 хектара обрадиве земље, многи привредни објекти и путна инфраструктура.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво