Војканов потез за дивљење: Нашао 2,7 милиона динара, вратио власнику и одбио награду

Тридесетдеветогодишњи Војкан Рајмировић, конобар у Крушевцу, пронашао је торбицу са 2,7 милиона динара и вратио власницима. У знак захвалности понуђена му је новчана награда, коју је одбио.

Заборавни гости седели су у башти. Када су попили пиће и отишли, Војкан је приметио торбицу на столици.

"Узео сам торбу, била је претешка и оставио ту у нади да ће се неко вратити. Међутим прошло је пар сати нико се није јављао, ја сам морао да завршим смену и кад сам отворио торбу, имао шта да видим. Једино што је преостало је да позовем полицију", прича Војкан Рајмировић.

Док је Војкан давао изјаву у полицији, власници који се баве откупом воћа и поврћа, тражили су изгубљени новац. На крају се све добро завршило. Новац је враћен, а проналазачу понуђена примамљива награда.

"На основу чега ја да узмем 15 посто. За три сата чувања ташне. То је велики новац. Мало ми је чудно што стижу поруке што сви зову, пријатељи, колеге и касније наравно министар Небојша Стефановић који се захвалио у име председника и целог кабинета", наводи Рајмировић.

Млађем колеги Милану ово је био први дан на послу. Из Војкановог поступка, каже, научио је и лекцију из живота.

"Поносни смо на њега. Кажу да не постоји поштен конобар, али ево ово је ситуација где сте видели да постоји", истиче конобар Милан Срдић.

Први сусрет памтиће и Војкан и власници торбе са новцем. Пошто због посла често долазе у крушевачки крај, разменили су контакте до следећег виђења.