Почела пријава родитеља за добијање картице за попуст

У свих 17 београдских општина јутрос је почело пријављивање родитеља који имају троје и више деце, за добијање бесплатне картице "Три плус", која им омогућава бројне попусте и погодности при куповини и плаћању рачуна.

На тај начин Београд је постао 13. град у Србији који ће спроводити такву акцију, у циљу заштите стандарда породице са већим бројем деце, а сви заинтересовани треба да се јаве на шалтер општине на чијој су територији пријављени и остваре право на попуст до 50 одсто.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић који је јутрос обишао шалтер у општини Врачар, истакао је да је добијање такве погодности итекако значајно за бројне породице са више деце и подвукао да у пријави могу да учествују и стараоци и усвојитељи.

Весић каже да је процена да ће око 35.000 породица у Београду проћи кроз такав систем олакшице, истичући да је процедура једноставна, те да је потребно да се потпише изјава на основу које се израђује картица.

"Родитељи који имају троје и више деце, од којих је барем једно малолетно, могу да остварују попусте у радњама, малопродајним објектима, спортским центрима, зоолошком врту...", прецизира Весић.

Картица се доставља у року од седам до десет дана, а Весић напомиње да искуство других градова показује да једна породица на тај начин може да уштеди између 300 и 500 евра.

Заменик градоначелника је позвао све правне субјекте, односно сва предузећа која се још увек нису укључила у пројекат, да се прикључе и нагласио да ће пријава родитеља са троје и више деце трајати континуирано, током читаве године.

Председник општине Врачар Милан Недељковић навео је да се од 7.00 часова пријавило 15 родитеља са општине Врачар, додајући да попуст до 50 одсто представља велики подстицај за једну породицу.

У Србији има око 138.000 породица са троје и више деце и програм "Три плус" се до сада реализује у 13 градова.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи