Вулин: Све јединице Војске Србије непрекидно се обучавају

Министар одбране Александар Вулин рекао је да би припадници Војске Србије могли да раде свој посао, морају непрекидно да се обучавају.

"Сви припадници Војске Србије раде одговоран и веома тежак посао. Све јединице Војске Србије се непрекидно обучавају, без обзира да ли су оптерећени било којим другим задатком", истакао је министар одбране Александар Вулин приликом обиласка припаднике Команде за развој Тимочке бригаде Команде за обуку и 31. пешадијског батаљона Треће бригаде копнене војске у касарни "Никола Пашић" у Зајечару.

Задатак Министарства одбране и читавог државног руководства, нагласио је министар Вулин, јесте да им се омогуће одговарајући услови за то.

"Добили су нове униформе, добили су први пут нове летње чизме, повећава се квалитет свих оних средстава с којима раде, а свакако да планирамо и повећање њихових зарада у наредном периоду, навео је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Како је оценио, када се војник обезбеди на тај начин да може да се посвети само свом задатку, обуци и припреми за све изазове, могу да се очекују најбољи резултати.

Командант 31. пешадијског батаљона Треће бригаде копнене војске мајор Лазар Калат рекао је да су приказани садржаји обучавања војника из тог батаљона.

"Прво је приказан рад вода за подршку једне пешадијске чете која реализује обуку по теми "Излазак и поседање ватреног положаја", а затим и стрељачки вод на моторним возилима "хамер" који је приказао обуку на тим возилима у улози извиђачке патроле, приликом блокаде пута и напада на колону", нагласио је мајор Калат.

Навео је да је реч о садржајима обуке који се изводе свакодневно у пешадијским четама батаљона, као и садржаји обуке који се реализују у оквиру припрема декларисаних јединица по концепту оперативних способности.

"У оба случаја, тежиште је на колективној обуци, како би се приказао рад одељења у саставу вода и начин увежбавања, као и да би се створили тимски дух и унапредили сарадњу", нагласио је мајор Калат додајући да ће на тај начин припадници јединице лакше и брже извршавати додељене задатке.

Након реферисања команданта Команде за развој Тимочке бригаде пуковника Бранка Радојевића и команданта 31. пешадијског батаљона мајора Калата, министар одбране присуствовао је приказу поступка вода за подршку приликом изласка и поседања ватреног положаја, приказу рада стрељачког вода на возилу "хамер" у случају напада, а обишао је и капацитете за смештај, чување и одржавање наоружања и војне опреме.

Касарну су обишли и начелник Штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика, начелник Штаба Команде за обуку пуковник Никола Дејановић и заменик команданта Треће бригаде копнене војске пуковник Драган Антић.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво