Од јесени паметне телефонске говорнице у Београду

Београд добија мрежу "паметних" телефонских говорница, а првих 50 биће постављене у централним београдским општинама у оквиру пројекта дигитализације телефонских говорница, који је представљен у Научно-технолошком парку.

Презентацији пројекта присуствовала је премијерка Ана Брнабић, а уговор о пословно техничкој сарадњи у вези са дигитализацијом телефонских говорница потписали су компанија "Телеком Србија" и "Strawberry Energy", која је пионир у развоју паметних ИоТ уређаја и "паметних градова".

Пројекат обухвата замену 100 говорница у централним градским општинама, а у оквиру прве фазе чија је вредност 2,5 милиона евра, на јесен ће бити замењено првих 50 говорница.

Премијерка Србије је имала прилику да се на "прототипу" говорнице упозна са функционисањем будућих паметних говорница које, осим телефонских позива, нуде бесплатан интернет, СОС позив, пуњење мобилних уређаја...

Паметне говорнице ће на интерактивном екрану осетљивом на додир пружати информације и о градским сервисима, мапи града и линијама градског превоза, туристичкој и културној понуди града.

Пројекат је потпуно бесплатан за грађане.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво