Стефановић: Миграције у Обреновцу стављене под контролу

Потпредседник Владе и министар полиције Небојша Стефановић поручио је приликом посете Полицијској станици у Обреновцу да су појачаним радом полиције у претходних десет дана миграторни токови у потпуности стављени под контролу.

Небојша Стефановић је са директором полиције Владимиром Ребићем обишао полицијске патроле распоређене на више пунктова у Обреновцу, саопштио је МУП.

"У разговору са руководством oпштинe и са грађанима схватили смо да им прија и да желе значајније присуство полиције на улицама Обреновца, поготову јединица које су ту због превентивног рада како би надгледале ситуацију везану за ток миграција", рекао је Стефановић.

Истакао је да су појачаним радом посебних јединица и специјалне јединице полиције у претходних десет дана миграторни токови у потпуности стављени под контролу.

"Данас имамо нешто мањи број миграната у Обреновцу, него што је то било у претходном периоду. Драго ми је да смо на добар и превентиван начин успели да уверимо грађане у њихову сигурност, а да у том превентивном раду и гостима који пролазе кроз нашу земљу покажемо шта су наши закони, као и границе пристојног и нормалног понашања", навео је Стефановић.

Након разговора са руководством и полицијским службеницима ПС Обреновац, Стефановић је оценио да је безбедносна ситуација у Обреновцу стабилна.

"Имамо стабилно смањење стопе криминалитета, која сада рецимо износи нешто више од 20 одсто у односу на исти период прошле године", навео је Стефановић.

Планови за нову зграду полицијске станице

Стефановић, који се данас састао и са руководством општине Обреновац на челу са председником Мирославом Чучковићем, истакао је и да су тема разговора били планови за изградњу новог објекта Полицијске станице у Обреновцу.

Како је навео, заједно са градским властима ради се на плану детаљне регулације како би следеће године могла почети изградња условнијег објекта за рад полиције.