Многи обиђу цео свет али само у Србији открију једну специфичност

Промотивна кампања Туристичке организације Србије, под називом "Види Србију" подсетила је на познате центре и открила мање позната места за одмор у нашој земљи. Србија нуди разноврсне могућности, чешће посете, краћи или дужи боравак а цене су прилагођене за свачији џеп.

Западна Србија туристичком понудом привлачи велики број домаћих и страних туриста. Поред познатих одмаралишта и центара, последњих година оживљавају и сеоска домаћинства која су била препуштена пропадању. Природне лепоте употпуњене су специфичном гастрономском понудом.

"Наше домаће пите савијуше, специјалитети од мангулице сланину, чварке, кисело млеко и оно што се може понудити на селу и у селу", каже Милорад Смиљанић из Пожеге. 

Може се, такође, и на забаван начин упецати оброк. Међутим, сваки крај има културне и историјске садржаје који су многима непознати или неистражени. Многи Србију упознају уз субвенцију државе, коришћењем ваучера за летовање којих ће ове године бити четиристо хиљада више.

"Зато што на тај начин, не само да се помаже нашим грађанима да делимично држава учествује у трошку њиховог путовања, кроз ваучер, већ и смештајним капацитетима, који те ваучере примају, зато што на тај начин могу да се позиционирају јасније и брже нашим грађанима, тако што ће се пријавити за прихват ваучера", наводи Марија Лабовић из Туристичке организациеј Србије.

Алтернативу за море многи су пронашли у рекама и језерима којима је Србија богата. Ариљски крај је због тога, још од средњег века, био важан у развоју тадашње краљевине, а у 21. веку Рзавске плаже постале су привлачне не само за купаче већ и за организовање концерата и бројне културне и забавне садржаје.

"Предивно место у природи, где можете јако фино да се опустите, можете да уживате. Ми смо хедонисти и ми смо овде сваки кутак направили посвећени жељи да нашим гостима и нама буде лепо и удобно. И ето то је оно што можете да добијете код нас", истиче Ивана Бркић из удружења "Боса нога" из Ариља. 

Гостопримство је адут који, уз природне лепоте и гастрономију, заокружује специфичност Србије. А управо топлина домаћина је међу главним утисцима туриста који су обишли цео свет, али су само у нашој земљи открили такву специфичност.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво