Фондација "Новак Ђоковић" донирала опрему Клиничком центру у Крагујевцу

У најтежим данима за српско здравство многе компаније, спортисти и појединци помогли су својим донацијама. Као део подршке здравственим установама, Фондација "Новак Ђоковић" уручила је вредну медицинску опрему Клиничком центру у Крагујевцу.

Увек када је најтеже. На почетку пандемије, Новак и Јелена Ђоковић донирали су милион евра за набавку неопходне медицинске опреме за наше болнице и здравствене установе и наставили су да помажу. Само Клиничком центру у Крагујевцу даровали су четири респиратора и 20 клиничких монитора вредних око 120.000 евра.

"Фондација 'Новак Ђоковић' изражава изузетно дивљење и поштовање за наше лекаре, медицинске сестре и друго медицинско особље. Надам се да ће ова опрема олакшати посао свим медицинским радницима", истиче Емина Потрић из Фондације "Новак Ђоковић".

У протекла два месеца, осим улагања државе од око милион евра, најлепше лице хуманости показало је педесетак донатора – од компанија до обичних људи. Помогли су у медицинској и заштитној опреми, унформама, храни. Вредност донација је око 370.000 евра.

"Сами смо звали, нико није из Клиничког центра тражио, ми смо сами понудили помоћ и надам се да је успешно Клинички центар у Крагујевцу ову епидемију сузбио", наводи Звонко Марковић из Адвокатске коморе Крагујевац.

Игор Конатар из предузећа "Конатар градња" каже да су осетили потребу да помогну у изради ковид болница. "То је мали допринос у односу на лекаре и целокупно медицинско особље", додаје Конатар.

А њих 360 у ковид систему водило је битку за све нас. Кроз Клинички центар у Крагујевцу прошло је на стотине оболелих. Није било заражених ни међу пацијентима ни здравственим радницима.

"Наши резултати су, да кажемо, за нијансу бољи него светски резултати и оно чиме смо ми посебно поносни јесте што смо били део система, здравственог система у Републици Србији који је имао међу најмањим стопама смртности уопште у свим светским размерама", наглашава доц. др Предраг Саздановић, директор КЦ Крагујевац.

Солидарност у најтежим временима положила је још један испит. Од здравствених радника Клиничког центра у Крагујевцу захвалност свима који су допринели да и у борби са ковидом добију највишу оцену.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи