Колико се студената може школовати о трошку државе

На факултетима Универзитета у Београду у наредној школској години има 9.621 место за бруцоше који ће студирати о трошку државе. У студентске домове вратило се 4.889 студената.

Проректор Универзитета у Београду проф. Предраг Булат каже да у квотама буџетских места које је усвојила Влада Србије нема значајнијих промена што се тиче Универзитета у Београду.

Он је рекао да је осим 9.621 буџетског места за основне и интегрисане студије, обезбеђено још по 91 место за три категорије - студенти са хендикепом, Роми и они који су средњу школу завршили у иностранству.

Булат је на седници Сената рекао да ће ове године на појединим факултетима студенти моћи и онлајн да се пријављу за упис.

Иначе, у студентске домове у Београду до сада се вратило 4.889 студената, рекла је ректорка Иванка Поповић. Она је додала да су смештајни капацитети Студентског центра Београд 10.500.

Како је рекла, у домовима су испоштоване све мере заштите за спречавање ширења вируса корона - хигијена обуће, руку, ношење маски, рукавица, одржавање физичке дистанце.

Државни секретар у Министарству просвете Ана Ланговић Милићевић рекла је да ће факултети крајем недеље добити још дезинфекционих средстава и маски.

Она је обавестила Универзитет да је Министарство покренуло јавну набавку за антиплагијат програм.

"Сутра ће на седници Владе бити донет закључак да се продужи рок за акредитацију високошколских установа", навела је Ланговић.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи