Још пет дана за наставнике да се пријаве на конкурс

Остало је само још пет дана до истека рока за наставнике и стручне сараднике основних и средњих школа да се пријаве на конкурс за избор најбољих примера наставе на даљину.

За нешто више од месец дана, путем сајта www.jpd.rs пристигло је чак 336 пријава из свих крајева Србије, па су организатори конкурса уз подршку компанија обезбедили додатни фонд награда за 12 најбољих по избору публике и стручног жирија.

Пријаве на конкурс под слоганом "Магија је у рукама наставника" могуће је доставити до 31. маја до поноћи, док гласање публике траје до 7. јуна 2020, како би сви заинтересовани родитељи, ђаци и шира јавност стигли да погледају све пристигле примере.

За само 10 дана, више од 25.000 људи подржало је своје фаворите са готово 80.000 гласова на сајту www.jpd.rs. Гласање је осмишљено тако да са једног налога може да се расподели 10 гласова и то највише три гласа по пријави.

Које су награде 

Награда за пример наставе на даљину који освоји највише гласова публике је паметни телефон најновије генерације.

На основу оцене стручног жирија, доделиће се још шест специјалних награда и пет главних. За најбољу употребну дигиталних алата и за најбољу интеракцију са ђацима предвиђен је по лаптоп, а награде ће бити додељене у две категорије - за основну и средњу школу.

Специјална награда за најбољу пројектну наставу је паметни телефон, а најбољи пример ТВ наставе добиће телевизор са камером.

Награде за прво место на конкурсу и најбоље оцењен пример наставе на даљину су студијско путовање у Естонију и Финску и лаптоп, док ће школа из које наставник долази добити телевизор са камером.

Другопласирани ће освојити лаптоп и паметни телефон, а за треће, четврто и пето место награда је по лаптоп. Најбоље оцењени наставници добиће и ваучере за е-књиге, док ће сви истакнути примери бити уврштени у јединствену онлајн базу најбољих примера наставе на даљину у Србији.

РТС уступио све своје капацитете 

Јавни медијски сервис Србије је за припрему и спровођење наставе на даљину уступио све своје продукционе и остале капацитете.

Од 17. марта 2020. године основцима и средњошколцима је настава на даљину на РТС-у доступна за праћење мултимедијално: путем два телевизијска канала (РТС2 и РТС3), Интернет сајта РТС- а, мултимедијске интернет платформе "РТС Планета" и бесплатне мобилне апликације "РТС Моја школа".

Конкурсом "Магија је у рукама наставника" предвиђена је и награда за најбољи пример наставе из пројекта "Моја школа".

Јавни позив за конкурс расписали су НАЛЕД и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва "Connecting", у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Републичким секретаријатом за јавне политике и Радио-телевизијом Србије.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара