Шест ствари које треба да имате у орману за кишне дане

Временска прогноза није оптимстична за наредне дане - најављени су киша и грмљавина. Ако морате да излазите, врло је могуће да вам кишобран неће бити довољна опрема.

1. Кабаница

Можда није најлепши одевни предмет али је изузетно користан: Не само да ће вам остати сува глава, већ и одећа и торба (ако има места да је сакријете испод).

И док "код Кинеза" могу да се нађу за пар стотина динара, ако хоћете да изгледате модерно, вероватно ћете за овај одевни предмет морати да потрошите више хиљада динара.

2. Гумене чизме

Ништа не може да сачува ваше ноге као гумене чизме. Иако нисте пецарош и не радите у блату, требало би да имате један пар овакве обуће. Користиће вам не само по пљусковима, већ и по снегу, а лако се перу.

3. Јакна са капуљачом

Није ефикасна као кабаница, али може да послужи када није јака киша. Ако сте ишли често на планинарења, вероватно у орману имате и "шушкавац". Он може да вас служи и лети.

4. Кишобран

Ово је свакако незаобилазни реквизит. Може бити на расклапање, па га тако можете увек држати у торби. Веровали или не, претпоставка је да је први изум налик данашњем кишобрану направљен у 11. веку пре нове ере.

5. Непромочива торба - навлака за торбу

Нема разлога да ваша торба кисне. Ако већ не можете да је сакријете испод кабанице, купите јој, или направите непромочиву пресвлаку. Иако можда не делује као привлачан модни артикал, било би најлакше да имате гумену торбу.

6. Сочива

Сви који носе наочаре знају колико је незгодно када ветар дува и наноси вам кишу право на наочаре. Готово да не можете ништа да видите. Зато би било најбоље да за овакве прилике имате сочива. Наравно, осим ако имате офталмолошке разлоге због којих не бисте смели. 

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво