Како изгледа обука у гађању из пешадијског наоружања

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас војнике на добровољном служењу војног рока генерације "Март 2020", у касарни "Аеродром" у Сомбору, где је присуствовао делу обуке у гађању из пешадијског наоружања.

Према речима министра Вулина, војници мартовске генерације осим што су показали изузетне резултате када је у питању обука, показали су и огроман потенцијал наше војске, али и оно што је најважније – показали су какви су људи, саопштило је Министарство одбране.

"За време ковида 19 ниједан војник мартовске класе није одустао, ниједан није напустио војску и све време су били тамо где је било најтеже и најпотребније", навео је министар.  

Због показаног квалитета и залагања, врховни командант Војске Србије Александар Вучић наградио је војнике мартовске генерације ванредним унапређењем у прве чинове, подсећа Вулин и додаје да ће највећи број војника те генерације остати у војсци, како каже "на понос војске, јер не може да буде лепше вести него када чујете да млад човек хоће да остане овде."
 
О стању у јединици и на територији гарнизона Сомбор, министра је за време данашње посете информисао командант Првог центра за обуку Команде за обуку потпуковник Радован Миладиновић. Он је, такође, упознао министра и са мерама предузетим у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19, као и тежишним задацима за наредни период.

За обученост војника мартовске генерације у гађању пешадијским наоружањем потпуковник Миладиновић истиче да је одлична, пре свега због правилног рада са средствима, а затим и због резултата гађања.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи