Честитке поводом Рамазанског бајрама

Председник Србије Александар Вучић честитао је Рамазански бајрам реису-ул-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији Исламске заједнице у Србији. Честитке су упутили и председница Народне скупштине Маја Гојковић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, министарка саобраћаја Зорана Михајловић и министар одбране Александар Вулин.

"Вама и свим верницима Исламске заједнице од срца честитам Рамазански бајрам уз жеље за сваки благослов од Бога и награду за труд и одрицање током дугог Рамазанског поста. У временима претешких искушења за цео људски род, у временима болести, страха и стрепње, сваки се човек - више и јаче него икада - окреће Богу, породици, комшијама и оним људским и моралним вредностима којима сви тежимо", навео је Вучић у честитки.

Отуда нам долази, каже председник Вучић, и велики благослов у виду праштања, солидарности, помагања, дубоког увида у то да смо сви браћа и да само заједно и сложно можемо све да постигнемо, све да победимо.

"Хвала вам што сте својим комшијама и суграђанима несебично помагали током невоље која је задесила и нашу земљу, што нисте заборавили потребите, оне који су болесни и оне који немају, што сте на прави начин поново показали шта је права срж Рамазанског поста и ислама као религије која негује највеће људске и моралне вредности", навео је Вучић.

"Уз најискреније жеље за добро здравље, срећу и благостање вама и вашим породицама, још једном вам честитам благословен Рамазански бајрам и да га увек славите у миру и радости у нашој заједничкој отаџбини, у нашој прелепој Србији! Бајрам шериф мубарек олсун", наводи се у честитки председника Вучића. 

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић честитала је грађанима исламске вере велики празник Рамазански Бајрам.

"Нека Рамазански бајрам подсети и пробуди у свима непролазне вредности доброте и хуманости, и подстакне на разумевање и поштовање, солидарност и толеранцију, као и мудрост да се одговори на све изазове. Желим вам да овај велики празник проведете испуњени радошћу, љубављу и слогом, са својим породицама, пријатељима и комшијама", навела је Маја Гојковић у честитки.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић упутио је честитке поводом сутрашњег великог верског празника Рамазанског бајрама.

"Узвишени празнични дани доносе нам духовне поруке да су правда, разумевање, љубав и заједништво, традиционалне и непролазне вредности, уткане у саме основе ислама. Негујући те вредности, пронађимо у себи осећаје слоге, самилости и толеранције, пружимо руке и отворимо наша срца према свим људима добре воље, нарочито према убогима и болеснима, што ће уједно бити и наш путоказ ка зближавању, доброти и милосрђу", каже Ђурић.

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић честитала је свим грађанима и грађанкама исламске вероисповести, реису-ул-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији Исламске заједнице у Србији празник Рамазански бајрам.

"Желим вам да празник проведете у миру и благостању са својим породицама и ближњима. Нека нас бајрам као и сви други празници подсете на лепоту различитости и потребу за неговањем добрих односа, поштовању и толеранцији. Уколико желимо да заједно са својом децом и генерацијама које долазе живимо у пдруштву које краси међусобно уважавање, солидарност и брига једних за друге, важно је да се сваком празнику радујемо и градимо заједницу правих вредности - љубави, поштовања и праштања. Бајрам шериф мубарек олсун!", наводи се у честитку Зоране Михајловић.

Министар одбране Александар Вулин честитао је свим припадницима исламске вероисповести Министарства одбране и Војске Србије, реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду еф. Насуфовићу и Београдском Муфтији Исламске заједнице Србије и главном војном имаму Војске Србије мајору Мустафи Јусуфспахићу Рамазански бајрам. 

"Након месец дана одрицања и суздржавања, желим вам да Бајрам дочекате чисте душе и пуног срца и да поруку мира и солидарности непрестано ширите у нашој заједници. У овој честитки желим да истакнем да смо заједничким радом и борбом победили вирус корону и доказали да јединствени, обезбеђујемо мир, духовно благостање и напредак Републике Србије", наводи се у честитки министра одбране.

Вулин је у честитки реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду еф. Насуфовићу истакао да је Бајрам празник даривања и обавезује на бригу о другима, и подсећа нас на темељне људске вредности, пријатељства и подршке. 

У честитки упућеној београдском муфтији Исламске заједнице Србије и главном војном имаму Војске Србије мајору Мустафи Јусуфспахићу, Вулин је рекао да је духовни смисао Бајрама јачање заједништва, солидарности, толеранције и настојање да се унапређује опште добро. "Са жељом да заједно градимо просперитетну Републику Србију, искрено Вас поздрављам речима, Бајрам шериф мубарек олсун", наводи се у честитки.  

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић честитао је Рамазански бајрам свим припадницима исламске вероисповести, као и председнику Исламске заједнице Косова, Наиму Тернави.  

"Славећи крај светог месеца Рамазана, месеца поста, молитве и доброчинства, желим да заједничке вредности осветлају пут мира, покајања и праштања, и омогуће изградњу боље будућности за све заједнице", навео је Јевтић.

Пожелео је верницима да у духу њихове традиције и обичаја празничне дане проведу у срећи и весељу, окружени најмилијима.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво