Михајловић: Упутили смо допис Влади да станове добију и запослени у здравству и просвети

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је градилиште у насељу Југовићево код Новог Сада, где се гради 548 станова за припаднике снага безбедности, и најавила да ће се први станари у те зграде уселити крајем године.

Зорана Михајловић је истакла да је пројекат изградње станова за припаднике снага безбедности од великог значаја за државу и изразила наду да ће Комисија Владе Србије прихватити допис Министарства грађевинарства да се у те станове могу уселити и здравствени и просветни радници.

"Министарство грађевинарства је упутило допис Комисији Владе Србије са молбом да се овај пројекат прошири на запослене у просвети и здравству, јер има довољно простора да и они добију станове. Надам се ускоро тој Комисији и да ће председница владе омогућити да и други ресори дођу до стана", рекла је Михајловићева новинарима у Новом Саду.

Истакла је да је потпуно извесно да ће се у прве станове који се тренутно граде у Новом Саду до краја године уселити први станари, односно припадници војске, полиције и БИА.

Министарка је пре обиласка тог градилишта обишла надвожњак преко ауто-пута Београд – Нови Сад, на локалном путу Каћ – Нови Сад, на којем ће радови, како је најавила, бити завршени за 15 дана.

Додаје да је у изградњу надвожњака који ће спојити мештане Каћа са индустријском зоном и насељем Шангај и олакшати им прелазак ауто-пута улено 500 милиона динара.

Михајловићева је истакла и да је до сада у путну инфраструктуру у Новом Саду уложено две милијарде динара и захвалила Граду Новом Саду на кооперацији, јер се сви договори у вези са пројектима завршавају, како каже, за дан.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи