Вулин: Ситуација у мигрантским камповима у Шиду мирна

Министар одбране Александар Вулин каже да је ситуација у мигрантским камповима у Шиду мирна и није било никавих значајнијих дешавања за Војску Србије која обезбеђује три кампа у том делу Србије.

Александар Вулин је у интервјуу за Први програм Радио Београда рекао да Војска Србије ради свој посао како би се поштовали ред и закон. У град излазе само они мигранти који имају посебну дозволу Kомесаријата за избеглице.

"Присуство Војске треба да обезбеди ред и сигурност за грађане општине Шид. Захваљујући раду припадника тог министарства током ванредног стања ниједан мигрант није био заражен коронавирусом у Србији. Сачувано је и њихово здравље и здравље нашег локалног становништва у тим срединама", навео је Вулин.

Министар Вулин је нагласио да је војска током ванредног стања обезбеђивала 20 мигрантских кампова, све граничне прелазе у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова, а били су, такође, задужени за сигурност свих установа здравства и социјалне заштите у нашој земљи.

Војска је у том периоду радила и на постављању привремених и нових болница за пацијенте заражене ковидом 19.

"Уз сва та задужења нису ни у једном тренутку запоставили своја редовна задужења из области безбедности земље", казао је министар одбране.

"Током ванредног стања повећано интересовање за службу у војсци" 

Вулин је навео да се током ванредног стања повећало интересовање наших грађана за службу у Војсци Србије. Додао је да су скоро сви војници на добровољном служењу војног рока изразили жељу да остану у војној служби.

"То су млади људи од 19 година који су све време помагали нашим зараженим грађанима, а такође су радили на припреми објеката у којима је био организован њихов смештај", нагласио је Александар Вулин.

После ванредног стања, војска се, према речима министра, вратила у касарне, на полигоне и у објекте Војне академије и Војне гимназије.

"То су све активности које припадници тог министарства редовно раде. Што је војска обученија, организованија и јача, то ће држава бити мирнија и сигурнија", истакао је министар Вулин.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи