Председник наредио ангажовање војске у Шиду због миграната: Морамо да гарантујемо мир грађанима

Председник и врховни командант оружаних снага Александар Вучић наредио је хитну употребу Војске Србије ради заштите безбедности грађана Шида од миграната.

Министарство одбране саопштило је да је на основу члана 17, става 1, тачке 1 Закона о Војсци Србије, председник Републике наредио употребу дела снага ВС на територији општине Шид ради пружања помоћи МУП-у у обезбеђењу центара за азил и прихватних центара.

"На основу одлуке министра одбране Александра Вулина и наређења начелника Генералштаба генерала Милана Мојсиловића, Војска Србије започела је ангажовање на распоређивању дела снага за извршење тог задатка", наводи се у саопштењу Министарства.

Председник Вучић је, говорећи за ТВ Прва, рекао да је поступио у складу са проценама наших безбедносних органа и у складу са захтевима и иницијативама грађана у Шиду.

"Војна полиција, која спада у посебне специјалне јединице, заузеће сва три пункта – Адашевци, Принциповац, Шид и преузети потребну контролу", рекао је Вучић.

Према његовим речима, у Шиду се не дешавају "најстрашнија кривична дела", али долази до ситних крађа, упада на поседе. Наши људи се тамо, каже, не осећају безбедно.

"Они упадају у куће, штале, на њиве јер немају новца, то морамо да спречимо и да гарантујемо мир и безбедност нашим грађанима", навео је председник Србије.