Михајловић поводом трагедије у Лесковцу: Не окрећите главу, пријавите насиље

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић изјавила је да ју је дубоко потресла вест о породичној трагедији која се догодила у Лесковцу.

Зорана Михајловић је апеловала на све грађане и грађанке да не окрећу главу пред насиљем већ да га пријаве.

"Злочин у Лесковцу у којем су живот изгубиле две младе жене, девојчица и мушкарац не може никог од нас да остави равнодушним. Још једном апелујем на све грађане и грађанке да не окрећу главу пред насиљем - оно је ту око нас и погађа цело друштво", навела је Михајловићева у саопштењу.

Верује да ће полиција и надлежни органи расветлити овај случај, али да су изгубљени животи, међу којима је и једна трудница, ненадокнадиви, те да је важно да сви покажемо више бриге и емпатије једни за друге.

"Институције су ту да раде свој посао, то је један од закључака и недавно одржаног мултисекторског састанка са представницима државе, међународних организација и цивилног сектора. Али, то није довољно. Морамо сви бити сензибилнији на људе око нас. Насиље није приватна ствар, насилнике морамо пријавити, било да се ради о члановима наших породица, комшијама, рођацима", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе додала је и да је претходних дана било неколико случајева партнерског и породичног насиља, што нажалост не чуди, јер у кризним ситуацијама каква је пандемија корона вируса све државе бележе пораст насилничког понашања.

"Иако у Србији није било пораста пријава насиља током трајања ванредног стања, све време смо указивали да то не значи да насиља нема. По укидању ванредног стања, то је само видљивије и, нажалост, резултирало је и данашњим стравичним убиствима. Позивам на већу позорност свих", навела је Михајловићева, саопштено је из Кабинета потпредседнице.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара