"Ер Србија" од 18. маја лети на четири дестинације

"Ер Србија", национални авио-превозник Републике Србије, обновиће у ограниченом обиму редовни путнички авио-саобраћај од 18. маја 2020. године, уз повећање броја летова у оквиру реда летења од 1. јуна 2020. године.

Коначни ред летења зависиће од одлука и смерница домаћих, страних и међународних тела и органа надлежних за област цивилне авијације, односно од укидања забрана летења, измена ограничења у путовањима и здравствених мера у земљама до којих "Ер Србија лети", саопштено је из авио-компаније.

Од 18. маја, биће организован ограничен број летова до лондонског аеродрома Хитроу, Франкфурта, Цириха и Беча.

"То су добре вести које ће обрадовати наше грађане", рекла је министарка Зорана Михајловић током обиласка радова на модернизацији и проширењу Аеродрома "Никола Тесла".

Гради се нова аеродромска зграда и торањ. Концесионар, француски "Ванси" обећава да ће проширење Аеродрома завршити за три године, како је и планирано.

"Сви радови иду као подмазани. Прилагодили смо се ситуацији и усвојили превентивне мере Владе Србије. Циљ нам је да модернизујемо аеродром и унапредимо услуге", навео је Франсоа Беризо, генерални директор Аеродрома "Никола Тесла".

"Ванси" ће уложити 700 милиона евра у београдски аеродром 

Француски концесионар инвестираће у беогрдски аеродром 700 милиона евра, а вредност радова на проширењу је 60 милиона евра.

После проширења аеродром "Никола Тесла" добиће 11 нових гејтова а укупан капацитет Аеродрома биће повећан 50 посто. Потврђено је и да се већ спрема документација за проширење нишког аеродрома.

Из "Ер Србије" поручују да су период током којег су били спречени да обављају редовни саобраћај искористили да се реорганизују и припреме за изазове.

"Имали смо изузетну част да пружимо подршку Влади Србије кроз обављање многобројних хуманитарних и репатријационих летова, транспорт медицинске помоћи и превоз експерата, као и враћање српских држављана који су се затекли на страним аеродромима", изјавио је Данкан Нејсмит, генерални директор Ер Србије.

Због пандемије, авио-компаније у целом свету бележе највеће губитке. Рачуница "Ер Србије" је: промет путника мањи 80 одсто а терета 20 процената.

"Процењене штете су већ преко 40 милиона евра за ‘Ер Србију’ и делом Аеродром ‘Никола Тесла’. Биће тога и више до краја године. Све што будемо могли, као држава, да урадимо и створимо услове да наш национални оператер ради ми ћемо то радити", рекла је Зорана Михајловић

Где ће "Ер Србија" све летети 

Дестинације до којих ће авиони летети истим интензитетом као и до сада су Подгорица, Цирих, Беч, Париз, Тирана, Загреб, Скопље, Букурешт, Лондон, Сарајево, Софија, Франкфурт, Брисел, Кијев, Краснодар, Задар и Ница.
 
Оптимизоваће се недељни број летова до дестинација као што су Тиват, Љубљана, Атина, Солун, Амстердам, Праг, Москва, Берлин, Рим, Истанбул, Милано, Диселдорф, Дубровник, Сплит, Ларнака, Копенхаген, Штутгарт, Њујорк, Бањалука, Тел Авив, Стокхолм, Венеција, Пула, Барселона, Санкт Петербург и Мадрид.
 
У наредном периоду, "Ер Србија" неће летети до Хелсинкија, Лавова, Амана, Фиренце, Кишињева, Ростова на Дону, Малте, Женеве, Каира, Бејрута и Ријеке.
 
Поручују да ће на својим летовима примењивати све неопходне мере безбедности, у складу са највишим безбедносним и хигијенским стандардима, као и упутствима надлежних домаћих и међународних регулаторних тела. 

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво