Током обуке у ауто-школи морају да се носе маске и рукавице

Од понедељка почиње редовна обука у ауто-школама уз посебне мере заштите и за инструкторе али и за кандидате. Маска и рукавице су обавезни а иста мера се примењује код полагања возачких испита. Из МУП-а се чекају инструкције о томе како ће бити организовано теоретско полагање јер сада у просторијама може боравити укупно пет особа, што је мало да би се полагање организовало.

Више инструктора и више возила биће ових дана на улицама. Почиње давање индивидуалних часова у време када није полицијски час, а кандидати поред стрпљења морају бити наоружани маскама и рукавицама као и њихови инструктори.

Поједине ауто-школе предузеле су и додатне мере заштите после вожње сваког кандидата.

"После сваког ђака се брише волан, пре сваког часа наставе се бришу столице, столови - просто се све брише, имамо дезинфекциона средства на уласку у учионицу", рекао је Марко Манојловић из ауто-школе "Десетка плус".

Што се тиче полагања, за сада је неизвесно колики број термина је одобрен ауто-школама, али ће свакако укидање ванредног стања донети помак и на том пољу, тачније више термина и више испитивача у односу на садашње смањене капацитете.

А смањене капацитете има и служба техничких прегледа па је регистрацију за сада најлакше продужити ако је власник присутан.

За време ванредног стања, ако особа не може да дође возилом на технички, може овластити члана породице и то на обичном папиру без одласка код нотара да му региструје возило.

Када морате у МУП, а када не

Ако дође до било каквих промена власништва, било каквих промена у саобраћајној мораћете да идете у МУП. Ако је прва регистрација возила - морате ићи у МУП.

Још да вам дамо савет - не чекајте последњи дан да продужите регистрацију, једноставно сада се на ред чека и по неколико дана.

Погледајте на налепници до када вам важи регистрација јер полиција неће толерисати такве прекршаје и могуће је да вас искључе из саобраћаја и скину вам таблице, а онда компликација постаје и скупља и већа.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи