Представници Покрајине упутили ускршњу честитку

Грађанима и свештенству који Ускр прослављају по грегоријанском календару честитали су председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Иштван Пастор и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим вреницима који овај највећи хришћански празник славе по грегоријанском календару.

"У име Покрајинске владе и у своје лично име честитам вам предстојећи велики празник, са жељом да га проведете у радости и добром здрављу. Данас, више него икада, потребни су нам толеранција, солидарност, међусобно уважавање и љубав, како бисмо превазишли и издржали сва искушења у тешким временима. Нека нам ускршњи празници - као симбол победе живота донесу благостање и добро здравље", наведено је у честитки председника Покрајинске владе Игора Мировића.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор честитао је свим грађанима и свештенству који овај велики хришћански празник прослављају по грегоријанском календару.

"Дочекујемо ускршње празнике у времену препуном изазова, свеснији него икада да једни друге морамо чувати, чинити добро, међусобно се помагати, поштовати и штитити. Нека нам радост коју Ускрс носи подари снагу, нека нас испуни љубављу да из ових тешких времена изађемо још сложнији и јачи, нека свима донесе здравље и оздрављење. Останите код куће за време Ускрса, свесни да у овом моменту тако највише помажете себи и другима. Срећан Ускрс!," наводи се у честитки Иштвана Пастора.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић пожелео је нас овај Ускрс подсети на највише вредности које и симболизује, на љубав, толеранцију и разумевање.

"У оваквим временима то нам је свима још потребније, да будемо сложни, уједињени и солидарни. Да чувајући себе, сачувамо наше најмилије и све друге људе", рекао је Вучевић.

Навео је да "не морамо бити физички заједно да бисмо исказали поштовање и наклоност једни према другима".

"Ако останемо самодисциплиновани и смањимо социјалне контакте, из ове кризе изаћи ћемо са много мање последица и дочекати да се живот врати у редовне токове, када ћемо поново моћи да се окупљамо у добром здрављу и у весељу да прославимо важне датуме", рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.