Комесаријат: Процесуирати све виновнике немира у центрима за азил

У протеклих неколико дана дошло је до сукоба миграната у центрима за азил, па су реговале и војска и полиција. Огласио се и Комесаријат за избеглице.

Комесаријат подсећа да се због пандемије коронавируса мигранти у Србији се више од три недеље налазе у потпуној изолацији од окружења, а неки центри и дуже од месец дана.

Са становишта здравствене безбедности свих то је, истичу, дало резултате, јер за сада, 33. дана од појаве првог случаја заражавања у Србији, међу мигрантима нема ниједан оболели.

"Услед карантина у ком се налазе, очекиван је пораст напетости, тензија и нервозе у центрима. То, међутим, није ни разлог ни оправдање за кршење одредби ванредног стања, које у ситуацији велике опасности по здравље становништва, морају да поштују сви", истиче Комесаријат.

Комесаријат за избеглице и миграције очекује од надлежних да све виновнике немира процесуира по закону који важи у овим ванредним околностима и саопштава да ни убудуће неће толерисати кршење одредби ванреног стања унутар центара. 

"Комесаријат се истовремено захваљује Министарству одбране и Министарству унутрашњих послова на брзој и ефикасној реакцији уверени да ће и убудуће, заједничком и координисаном акцијом, спречити појаву било које непожељне ситуације у центрима у време ванредног стања", истиче се у саопштењу Комесаријата.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи