Одата почаст раднику "Београдских електрана“ погинулом за време НАТО бомбардовања

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и члан Градског већа Слободан Шолевић положили су венац на спомен-обележје Слободану Тришићу, раднику ЈКП "Београдских електрана“ који је погинуо 4. априла 1999. године на свом радном месту за време НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију.

Никодијевић је подсетио да је пре 21 године у 4 сата и 26 минута, часно и поштено радећи у предузећу које грађанима Београда обезбеђује топле домове, саопштио је Беоинфо.

Никодијевић је рекао да је Слободан Тришић погинуо од НАТО пројектила и да је обавеза да негујемо сећање на све хероје који су дали свој живот за време НАТО бомбардовања на нашу земљу и да спомен на њихов подвиг преносимо будућим генерацијама. 

"Нећемо заборавити ни све наше војнике, полицајце који су бранили своју државу и свој народ. Нећемо их заборавити ни у овим тешким тренуцима, у времену свакодневне борбе за здравље свих наших суграђана. Београђани су кроз историју навикли да се боре и да се изборе са бројним недаћама. Сигуран сам да ћемо заједништвом и преданошћу победити и ову пошаст и изаћи из ове борбе јачи и јединственији. Зато Београд и јесте град херој", рекао је Никодијевић 

Венце су положили и чланови породице Тришић, представници менаџмента, колега и синдиката "Београдских електрана".

 

Полагање венаца на спомен обележје Слободану Тришићу у оквиру топлане „Нови Београд", која је била мета НАТО бомби, менаџмент „Београдских електрана" организовао је у складу са одлукама и мерама Владе Републике Србије и Кризног штаба Града Београда о заштити од ширења коронавируса, истовремено желећи да се ода почаст настрадалом колеги.