Амбасада Кине о држављанину те земље зараженом коронавирусом

Кинеска амбасада у Београду демантовала је писање појединих медија о држављанину те земље зараженом коронавирусом, наводећи да је он добио повишену температуру 1. марта, те да је од тада код куће и није ишао на посао.

У саопштењу Амбасаде Кине наводи се да је након провере с послодавцем зараженог кинеског држављанина, потврђено да се он вратио у Београд из Кине 7. јануара, да је након тога два пута путовао пословно у БиХ, а да је остало време био у Београду.

"У целом наведеном периоду је био у добром здравственом стању. Појавио се симптом повишене температуре од 1. марта, откада је остао код куће под надзором и није ишао на посао", наводи се у саопштењу, уз опаску да је према сазнањима Светске здравствене организације за већину случајева најдужа инкубација 14 дана.

Из Амбасаде апелују да се пацијенту не наноси двострука неправда "лажним вестима", а с обзиром да се, како наводе, он налази у тешком стању и да му је вирус нанео велике проблеме. 

"Амбасада љубазно моли цењене медијске куће у Србији да одговорно користе проверене информације", наводи се у саопштењу уз захвланост Србији на подршци и помоћи у борби Кине против коронавируса и уз поруку да је "епидемија наш заједнички непријатељ и изазов", те да се може превазићи само заједничким напорима.

Поједини медији пренели су претходних дана да се кинески држављанин, који је иначе други регистровани случај коронавируса у Србији, јављао на адресе више здравствених установа од 3. марта, али да тамо нису правовремено реаговали пошто у претходном периоду није боравио у зараженим подручјима.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво