Попусти на сајму туризма, да ли је већ сада време за уплаћивање летовања

Која места у Србији треба посетити, шта је ново у агенцијској понуди, ко нам је из иностранства дошао? Све то можете да проверите на Сајму туризма, једној од најпопуларнијих сајамских манифестација у Београду.

Туристи из Србије најрадије летују у Грчкој, а становници Солуна на викенд путовања најрадије долазе у Београд.

"Солун и Београд повезује одличан нови ауто-пут, а 'Ер Србија' свакога дана лети за Солун. То додатно олакшава наше туристичке везе", наводи државни секретар у Влади Грчке Теодорос Караоглу.

Први пут на сајму у Београду представља се и Словачка, земља у коју последњих година одлази велики број наших радника.

"Ми бисмо хтели да дођу и због туризма у Словачку. Имамо веома лепе планине, лепе бање", истиче Хелена Зенго из Амбасаде Републике Словачке у Србији.

Стив Ханингтон, звани Стева Шумадинац, је први пут, родну Кенију "довео" на београдски сајам.

"Има пуно тога што људи тамо не знају о Србији и о Београду, а имамо велики потенцијал у сарадњи не само у туризму, него у свему", наводи Стева Шумадинац.

Египћани би могли да буду значајни за српски туризам 

Наши људи радо путују у Египат, а гости из те велике земље са сто милиона становника могли би да буду значајни за наш туризам.

"Разговарао сам са министром Љајићем о туристичкој сарадњи. Египћани воле бање, а посебно планине, јер таквих зелених предела нема у нашој земљи", наводи египатски амбасадор Амр Алгувејли.

Преко Егејског, Јагодина је изашла и на Црвено море након братимљења са египатским Масалом.

"Онолико колико сам могао, а мислим да сам доста тога учинио, спојио сам Египат са Србијом. Да се вратимо на време када су Тито и Насер имали велику сарадњу и да пријатељство претворимо у економску сарадњу", истиче председник Скупштине Јагодине Драган Марковић.

Попусти око 20 одсто 

Агенције држе обећање. Попусти су углавном двадесетак одсто.

"Тако да се сваком исплати да на аранжман од 500, 600 евра уштеди 100, 150, колико већ износи 20 одсто попуста", истиче Лука Илић из Астра травела.

Ту су и сајамске премијере.

"Имамо неке нове дестинације у понуди, као што је Каламата на Пелопонезу, имамо ускршње поласке за Мароко чартер летовима", наводи Милош Белушевић из Контикија.

Највећа гужва на сајму очекује се у дане викенда, када се и резервише највећи број аранжмана. Овогодишња посета сајму ће, према првим проценама, премашити седамдесет хиљада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво