Сви важнији путеви под радарском контролом, шта се све проверава

Полиција од понедељка спроводи појачану контролу саобраћаја. За пет дана написано је 25.000 прекршајних пријава - 5.000 дневно. Трећину свих прекршаја чине прекорачење брзине, алкохол и невезивање сигурносног појаса. Акција се наставља и током викенда, када се очекује повратак деце са зимског распуста.

Сви важнији магистрални и регионални путеви биће покривени радарском контолом. Приликом сваког засутављања радиће се алкотест возача и у току дана. Провераваће се опрема у зимским туристичким центрима, а ко има летње гуме биће искључиван из саобраћаја због технички неисправног возила. 

"Ствари које ми санкционишемо су неприлагођена брзина, вожња под дејством алкохола, некоришћење сигурносног појаса и, могу да кажем, све више мобилни телефони", рекао је Небојша Арсов, начелник саобраћајне полиције Србије.

У току викенда, нарочито у већим градовима, биће контрола вожње под дејством алкохола и психоактивних  супстанци. Младе возаче упозоравју из МУП-а да се придржавају ограничења за пробне возачке дозволе.

Оно што је битно, невезивање појаса на задњем седишту и вожња преко дозвољеног броја седишта, посебно ће се кажњавати. 

"Пуна су гробља, пуне су болнице, пуни су затвори оних који су сматрали да боље возе када су пијани него када су трезни - то је велика заблуда. Осим великих новчаних казни имајте на уму да је свака саобраћајна несрећа под дејством алкохола умишљајно кривично дело", каже Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

За возаче савет да ако иду по своју децу, обавезно испланирају путовање, јер се на наплатним рампама и граничнм прелазима очекује гужва. Потребно је имати довољно бензина и да мобилни телефон буде напуњен уколико се чекање одужи.

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво