Aко сте мислили да Руси у Србији највише воле кафану, преварили сте се

Заменица министра културе Руске Федерације Олгa Јариловa каже да Србију годишње посети око 120.000 Руса који највише воле српске бање. У Русију оде око 50.000 српских туриста, који путују чак до Далеког Истока.

Русија ће се, пету годину заредом, представити на сајму туризма у Београду. Ове године представиће десетак региона Русије, каже Олга Јарилова.

Пре две године на сајму Русија је представила градове у којима је играно Светско првенство у фудбалу, прошле године ходочасничке туре и светиње, а ове године представиће традиционалне уметничке занате.

Друга тема је, каже заменица министра културе Русије, припрема за 75. година победе у Другом светском рату.

Указује да руски туристи у Србији обожавају српске бање и ту врсту одмора.

"И ја сама највише волим српска скијалишта, привлаче нас јединствени људи, доброта и отвореност који нас очекују", додаје Јариловa.

Напомиње да су српски туристи у Русији највише обилазили Москву и Санкт Петерсбург, а данас иду и до Сибира и Далеког Истока.

"Постоји још једна тенденција, српски туристи су све млађи, много омладине долази у Русију. Постоји тенденција да проводе медени месец у Русији", наводи заменица министра културе Русије и додаје да је Русију прошле године посетило око 50.000 држављана Србије.

С друге стране, око 120.000 Руса дође у Србију.

Руска република Будјатија потписаће протокол о намерама са Сремским Карловцама, у оквиру ког су разни планови у области културе, образовања, науке.

број коментара 0 Пошаљи коментар