Син Ратка Младића за РТС: Чуо сам се са оцем, звучао је добро

Поједини медији у Србији и региону пренели су вест да је генерал Ратко Младић преминуо у Хагу. Извори Радио-телевизије Србије демантовали су ову информацију, као и син Ратка Младића, Дарко Младић, и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Дарко Младић је у изјави за Радио Београд рекао да се са оцем чуо пре око 45 минута, те да је Ратко Младић, каже, звучао нормално.

"У овом тренутку адвокат је у посети код њега, нико нас из Трибунала није звао да би нам саопштио било какву вест. У овом тренутку ово третирамо као лажну вест. У међувремену не знам да ли се нешто десило, ваљда би нас прво звали. Он јесте болестан, стање му се закомпликовало али није звучао ништа лошије него иначе. Ето, то је оно чиме располажемо у овом тренутку", истакао је Дарко Младић за РТС.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је за Танјуг да га је управник притворске јединице у Схевенингену обавестио да је вест о смрти Ратка Младића лажна.

Такође, и портпарол Трибунала рекао је дописнику Радио-телевизије Србије у Бриселу да информација о смрти Младића није тачна.

Вест о смрти Ратка Младића појавила се на лажном Твитер профилу под именом Бисере Турковић, министарке спољних послова Босне и Херцеговине.

Информацију су пренели поједини медији у Србији и БиХ, док је сарајевски Аваз навео да проверавају веродостојност налога Бисере Турковић.

Касније се испоставило да је лажни налог креирао италијански новинар Томасо Дебенедети, који је одраније познат јавности по томе да пласира непроверене и лажне информације.

Министарство спољних послова БиХ: Лажни профил 

Због лажне вести о смрти Младића, огласило се Министарство спољних послова БиХ.

"Поводом вијести које су пласиране на наводном профилу замјенице предсједавајућег Вијећа министара БиХ и министрице вањских послова БиХ др Бисере Турковић на друштвеној мрежи Твитер, Министарство вањских послова БиХ обавјештава јавност да је ријеч о лажном профилу који није креирала министрица Турковић те самим тим ни вијести које су пласиране у јавност путем тог профила не представљају, на било какав начин, ставове, мишљења или информације које би се могле приписати министрици", стоји у саопштењу министарства.

Додају како је министарка Турковић опредељена за правовремено и тачно обавештавање јавности о свим актуленим питањима која се тичу рада Министарства вањских послова БиХ, али је опредељена за коришћење званичних канала за комуникацију с јавности, пише портал Кликс.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 11. феб 2020, 19:58) - krajisnik [нерегистровани]

Eeee

Samo nek je zdravlja nasem generalu.

(уторак, 11. феб 2020, 16:44) - Ратко [нерегистровани]

Жив је

Жив је Ратко, умро није, док је Срба и Србије!

(уторак, 11. феб 2020, 16:23) - anonymous [нерегистровани]

Ako je ovo bila lazna vest

Pod hitno pohapsiti sve one od kojih je vest potekla i one koji je prenose.
Drzava vec jedno treba ovakvim banditima da stane na put.

PS Citam u Rusiji uhapsen bloger koji je proturao laznu vest o korona virusu.
A kod nas su lazne vesti normalna stvar... Idiotluk !!