Син Ратка Младића за РТС: Чуо сам се са оцем, звучао је добро

Поједини медији у Србији и региону пренели су вест да је генерал Ратко Младић преминуо у Хагу. Извори Радио-телевизије Србије демантовали су ову информацију, као и син Ратка Младића, Дарко Младић, и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Дарко Младић је у изјави за Радио Београд рекао да се са оцем чуо пре око 45 минута, те да је Ратко Младић, каже, звучао нормално.

"У овом тренутку адвокат је у посети код њега, нико нас из Трибунала није звао да би нам саопштио било какву вест. У овом тренутку ово третирамо као лажну вест. У међувремену не знам да ли се нешто десило, ваљда би нас прво звали. Он јесте болестан, стање му се закомпликовало али није звучао ништа лошије него иначе. Ето, то је оно чиме располажемо у овом тренутку", истакао је Дарко Младић за РТС.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је за Танјуг да га је управник притворске јединице у Схевенингену обавестио да је вест о смрти Ратка Младића лажна.

Такође, и портпарол Трибунала рекао је дописнику Радио-телевизије Србије у Бриселу да информација о смрти Младића није тачна.

Вест о смрти Ратка Младића појавила се на лажном Твитер профилу под именом Бисере Турковић, министарке спољних послова Босне и Херцеговине.

Информацију су пренели поједини медији у Србији и БиХ, док је сарајевски Аваз навео да проверавају веродостојност налога Бисере Турковић.

Касније се испоставило да је лажни налог креирао италијански новинар Томасо Дебенедети, који је одраније познат јавности по томе да пласира непроверене и лажне информације.

Министарство спољних послова БиХ: Лажни профил 

Због лажне вести о смрти Младића, огласило се Министарство спољних послова БиХ.

"Поводом вијести које су пласиране на наводном профилу замјенице предсједавајућег Вијећа министара БиХ и министрице вањских послова БиХ др Бисере Турковић на друштвеној мрежи Твитер, Министарство вањских послова БиХ обавјештава јавност да је ријеч о лажном профилу који није креирала министрица Турковић те самим тим ни вијести које су пласиране у јавност путем тог профила не представљају, на било какав начин, ставове, мишљења или информације које би се могле приписати министрици", стоји у саопштењу министарства.

Додају како је министарка Турковић опредељена за правовремено и тачно обавештавање јавности о свим актуленим питањима која се тичу рада Министарства вањских послова БиХ, али је опредељена за коришћење званичних канала за комуникацију с јавности, пише портал Кликс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се