Мала хероина: Анастасија поклонима усрећује најмлађе у болницама и домовима

Својим примером хтела је да промени свет. И успела је, бар један "мали", београдски. Иако има само 14 година, Анастасија Вујић боји сивило болничких соба и дружи се са децом, носи им поклоне једном месечно. Анастасија је овогодишњи добитник награде "Вечерњих новости" за Дечји подвиг године.

Анастасија Вујић је гостујући на РТС-у рекла да је срећнa када другима донесе радост. Признање које је добила јој, каже, много значи јер ће за њу чути деца коју обилази.

Каже да обилази три болнице и школе за слепе и слабовиде.

Идеја је рођена кроз разговор мајке и ћерке. Тада је решила је да промени свет тако што ће обилазити другаре који су у болници, носити им поклоне и дружити се са њима.  

После разговора са мајком схватила да је битно да буде бољи човек, помаже деци и да је тако  почела.

"Идеја се родила када сам за Божићну прославу у Храму Светог Саве певала у црквеном хору, а гости су били деца из болнице у Сокобањској улици. Сва деца из хора добила су новогодишње пакетиће, а ја сам свој поделила са болесним малишанима. Касније, у разговору са мамом, схватила сам да заиста желим да помажем деци која су на лечењу у болницама. Први, мали пакетић сам однела једној болници у Сокобањској улици. Убрзо су ми се придружили најбољи пријатељи, другари из одељења", каже Анастасија.

Једини услов у хуманитарној акцији "Наше мало - за дечији осмех" јесте да не примају новац. Донирају се слаткиши, размењују профили на Инстаграму, играчке и бојанке.

"Мислим да им је најважније дружење и време проведено, и игра с њима, друштвене игре и тако. Најчешће се труде поново да дођу", каже Анастасија Вујић.

Наводи да су се тој акцији придружили сви њени најближи пријатељи и одрасли.

Овој акцији се прикључио и један човек из Шведске, који шаље слаткише као и један из Грчке.

Акцију грађани могу помоћи преко Инстаграма, да лично однесу у парохијски дом Храма Светог Саве и оставе код портира. Следећа акција је 15. и 16. фебруара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи