Дачић: Вратио се први Србин из Вухана, осећа се добро

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је један држављанин Србије који је боравио у Вухану стигао ноћас у Београд, да је прошао медицинску контролу. Осећа се добро и нема симптоме инфекције коронавирусом, додао је Дачић.

Дачић је навео да је та особа била један од пет српских држављана који бораве у Вухану.

"Један српски држављанин не жели да напусти Кину, док троје чека евакуацију из града, која ће се можда обавити уз помоћ Француске", додао је Дачић.

Дачић каже да је српски држављанин који се вратио из Вухана пре него што је град стављен у "карантин" отишао у друге крајеве провинције, потом и у Шангај, те да је одатле преко Москве стигао у Београд.

"Ми смо му платили карту, уз помоћ Министарства се вратио синоћ из Москве. За сада је све у реду, прошао је контролу, нема температуру нема симптоме, видећемо како ће се даље одвијати ситуација", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да се није лако евакуисати из Вухана и да преостали држављани сада не могу сами да оду до Шангаја или неког другог града, али је нагласио да морају да постоје добре мере здравствене заштите и у оним земаљама у које се враћају људи из Вухана.

Поручио је и да не треба ширити панику и нереална очекивања да ће се обавити евакуација свих грађана који живе у Кини, будући да у осталим градовима није проглашена затворена зона и функционише саобраћај.

"Ако неко има проблем и да плати карту, можемо да помогнемо, али је немогуће извршити евакуацију из отвореног града, јер се она обавља из подручја која су захваћена болестима или ратом", закључио је Дачић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара