Божићне бебе

У породилишту на Звездари на Божић рођена је девојчица Анастасија, а у Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић" Лазар.

Прве бебе рођене у Београду на Божић, најрадоснији хришћански празник, су Анастасија и Лазар.

Двадесетдвогодишња мајка Анђелка Јовић рекла је да јој је Анастасија друго дете јер већ има девојчицу од годину и по дана. Поручила је да се рађа што више беба.

Дежурни лекар Ненад Кушљевић каже да се за 24 часа родило седам беба, четири дечака и три девојчице.

Кушљевић је рекао да је први порођај био после један сат и да је све протекло како треба. Девојчица је тешка 3.200 грама, а 50 центиометара дугачка.

Традиционално сваке године општтина Звездара дарује дукат за прву бебу рођену на Божић.

Милош Игњатовић, председник општине каже да је ово већ шеста година како се то спроводи.

У Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић" добро су почели ову годину. На Божић се родио се Лазар. 

Тридесетогодишња Лазарова мама каже да има ћерку од 12 година.

Слађана Михајловић, управница породилишта каже да су током прошле године имали чак 2.746 беба, од чега 30 пари близанаца, што је 35 процената више него претходне године.

"Од 1. јануара 2020. имамо 48 беба, тако да смо поносни и радујемо се овој години и верујем да ће бити још више порођаја", рекла је Михајловићева.

"Преко 12.000 мама је гласало за нас као најбоље породилиште у Србији", рекла је управница, поручивши да је родитељство најбитнија ствар.

Докторка је истакла да се пороменила политика вођења Клиничко-болничког центра.

"Ми смо оформљени за 1.800 порођаја, имали смо 1.000 више, и то је зато што имамо нову амбуланту за дневну болницу, где пацијенткиња дође, чекира се, не преспава већ иде кући. Имамо амбуланту за стерилитет за парове који имају проблем, све осим вантелесне имамо, надамо се да ћемо и то имати, затим амбуланту за контрацепцију, менопаузу - то су нове амбуланте, улажемо за већи проток пацијената, тако да имамо доста пацијената који се враћају код нас", закључила је Михајловићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво