Због снега успорен саобраћај ка Копаонику, на Рудну завејано више од 200 људи

Снег који од синоћ интензивно пада на Копаонику праћен јаким ветром, достигао је висину од 70 центиметара. Иако угаженог снега на коловозу има десетак центиметара, сви путни правци ка овој планини су проходни.

Због јаке магле видљивост је смањена на 100 метара, а олујни ветар, чији удари на махове премашују брзину од 60 километара на час, ствара снежне наносе правећи проблеме и путарима и возачима којих је због смене гостију у Ски центру велики број.

Екипе зимске службе "Крушевац пута" су на терену, раде на рашчишћавању, а због несавесних возача, који пут планине крећу без зимске опреме и ланаца, долазило је до повремених застоја,па се саобраћај из правца Брзећа одвија успореним интензитетом.

На терену су снегочистачи који покривају прилазе Копаонику из општине Рашка.

Највише проблема има на путу Рудница-Копаоник, у викенд насељу, где је уклањање снега изузетно отежано због паркираних аутомобила. Саобраћај је зато отежан из тог правца упркос максималним напорима предузећа за путеве "Нови Пазар пут".

 

Упозоравају и на велики број возача који не користе адекватну зимску опрему и додатно отежавају саобраћај Голија-Рудно.

Како јавља дописник из Краљева, на Рудну је завејано више од 200 људи, од којих је велики број гостију који су на одмору. Дува јак ветар а наноси достижу висину од једног метра. Завејан је и пут који од Рудна води до Ибарске магистрале. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара