"Ћира" и "Носталгија“ све популарнији међу странцима, тражи се карта више

"Ћира" и у новој години вози пуном паром и из године у годину привлачи све више путника. Музејско туристички воз "Носталгија" и путовање кроз мокрогорске пределе као романтичан повратак у прошлост занимљив је домаћим, али још више иностраним туристима.

Станична гужва интернационално друштво – кинески, енглески, руски, немачки, грчки у Мокрој Гори су уобичајена слика и лети и зими. У "Ћири" који креће тачно по реду вожње су туристичке групе, пријатељи, породице, неретко, готово све странци.

Туристи из Кине наводе да су на Мокру Гору дошли на препоруку пријатеља.

"Много Кинеза је долазило овде и сви кажу да је фантастично и зато смо и ми дошли овде да путујемо овим традиционалним возом", наводи туриста из Кине.

Јелена Гаћић, туристички водич наводи да се туристима допада природа, али и вожња возом.

"Првенствено им се допада много природа, то је оно прво што им се допада, али свакако и сам воз јер имају прилику да проживе нешто што су људи некада давно па је и то свакако интересантно искуство", оцењује Гаћићева.

Мокрогорско чудо које је пре 13 година почело повратком "Ћире" на пругу уског колосека не престаје да изазвива пажњу светских путника.

"Мокра Гора им је занимљива дестинација, а воз 'Носталгија' који саобраћа са вагонима који имају музејску вредност, све више је интересантан за стране туристе, тако да се можемо похвалити да се возом 'Носталгија' возе путници из целог света", наводи Жељко Шпијуновић из компаније "Србија воз".

Александра Милутиновић из "Инфраструктура Железница Србије" наводи да су резултати бољи у односу на претходне године.

"Повећан број путника условио је и бољу посећеност угоститељским и смештајним капацитетима музејско туристичког комплекса Шарганска осмица, тако да су и резултати били бољи у односу на предходне године", наводи Милутиновићева.

У бројкама, носталгична вожња привукла је готово 90.000 људи, а често се тражила и карта више и додатни поласци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво