Припреме за дочек у петој брзини

Док већина запослених ових предпразничних дана лагано смањује брзину, има и оних који баш сада пребацују у пету, а то су пре свих трговци, фризери и угоститељи.

Иако сваке године обећавамо себи да ћемо се на време снабдети како бисмо избегли гужве, некако увек то обећање прекршимо. Трговци кажу да ће највећи промет бити у понедељак и уторак пре подне.

"Наши купци пред прославу бирају све оно што је потрбно за празничну трпезу, од вина и чоколаде до свежег меса, пре свега прасетине и телетине а у току је и пост па се купују и лосос, пастрмка и шаран", рекла је Милица Поповић из компаније "Делез Србија"

У фризерским салонима више нема слободних термина све до 31. децембра у касним поподневним сатима. Ако до сада нисте заказали и не покушавајте, већ будите сам свој мајстор, а ево шта је у моди.

"Етно-шара, тј. пиротска шара је постала хит у свету тако да наше етно-фризуре, тј. кике у разним варијантама су постале заштитни знак многих светских модних креатора. Тако да ако у новогодишњој ноћи будете имали кику бићете у тренду. Ево Анђела изгледа као да је дошла са миланског фешн вика", навео је Иван Вељић из фризерског салона "Ивано"

Иначе, Србија ради на томе да до марта следеће године упути захтев Унеску да пиротски, стапарски и сјеничко-пештерски ћилим, постану део светске културне баштине.

Део светске, кулинарске баштине, годинама је већ у Србији. Познати београдски ресторан са франшизом у тридесетак градова широм света недавно је променио адресу, али је остао веран концепту, промовисању кулинарског наслеђа од Гибралтара до Индијског океана. Јануар је месец сардинијске кухиње.

"Та се кухиња битно разликује од италијанске, доста је слична нашој а посебно месни део. Они пеку прасиће као ми, јагњетину скоро као ми. Врло је интересантна", казао је Душан Радовић из ресторана "Порто малтезе".

Додаје да ће ова интересантна кухиња бити зачињена музиком тамбураша и локалних бендова.

И тако, док се ми припремамо да славимо и одмарамо, некима су пуне руке посла јер - гост је увек изнад свега.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи