Ускоро летови с Мораве, колико ће коштати карта до Беча

Први лет за Беч са аеродрома "Морава" у Лађевцима заказан је за следећи уторак, а међу првим путницима биће званичници локалних самоуправа и управних округа. Карата за први лет није било ни у тренутку када су пуштене у продају. Зашто, од "Ер Србије" нисмо добили одговор.

Првог дана продаје, најјефтинија повратна карта са поласком 24. децембра и повратком 27. децембра коштала је 9.998 динара и могла је да су купи само у агенцијама и преко кол-центра компаније.

Да сте јуче купили ту карту преко интернета, коштала би вас готово 3.800 динара више.

Најаве да ће први лет бити у првој недељи децембра нису се оствариле. О разлозима се полемисало у јавности.

Директор аеродрома "Морава" Драган Бугариновић каже да је аеродром био спреман да прихвати прве путнике и почетком децембра.  

"Аеродром је спреман још од од 28. јуна, од отварања је тај аеродром спреман за обављање летова тако да апсолутно нема никакве сумње да је био и од првог децембра. Мислим да сви једва чекају тај моменат. Дуго времена ишчекују конкретне послове на овом аеродрому", каже Бугариновић.

"То су радници који су већ радили те послове на нишком асеродрому и неће им бити први пут да раде, али на свом аеродрому је нешто посебно. И зато, кажем, жељно ишчекују тај трентак", наводи Бугариновић.

Истиче да су према неким информацијама, први летови солидно попуњени, што очекује и даље јер се приближава Нова година. 

Иако је првобитно било најављено, да ће се од Краљева до Беча и назад летети три пута недељно током целе године, како је дефинисала и конкурсна деокументација, компанија "Ер Србија" летеће два пута недељно зими и три пута лети.

За Солун ће такође, уместо три, летети два пута током лета.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктутре питали смо да ли ће се број летова недељно повећати у складу са траженим у конкурсној документацији, али одговор нисмо добили.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво