Ускоро летови с Мораве, колико ће коштати карта до Беча

Први лет за Беч са аеродрома "Морава" у Лађевцима заказан је за следећи уторак, а међу првим путницима биће званичници локалних самоуправа и управних округа. Карата за први лет није било ни у тренутку када су пуштене у продају. Зашто, од "Ер Србије" нисмо добили одговор.

Првог дана продаје, најјефтинија повратна карта са поласком 24. децембра и повратком 27. децембра коштала је 9.998 динара и могла је да су купи само у агенцијама и преко кол-центра компаније.

Да сте јуче купили ту карту преко интернета, коштала би вас готово 3.800 динара више.

Најаве да ће први лет бити у првој недељи децембра нису се оствариле. О разлозима се полемисало у јавности.

Директор аеродрома "Морава" Драган Бугариновић каже да је аеродром био спреман да прихвати прве путнике и почетком децембра.  

"Аеродром је спреман још од од 28. јуна, од отварања је тај аеродром спреман за обављање летова тако да апсолутно нема никакве сумње да је био и од првог децембра. Мислим да сви једва чекају тај моменат. Дуго времена ишчекују конкретне послове на овом аеродрому", каже Бугариновић.

"То су радници који су већ радили те послове на нишком асеродрому и неће им бити први пут да раде, али на свом аеродрому је нешто посебно. И зато, кажем, жељно ишчекују тај трентак", наводи Бугариновић.

Истиче да су према неким информацијама, први летови солидно попуњени, што очекује и даље јер се приближава Нова година. 

Иако је првобитно било најављено, да ће се од Краљева до Беча и назад летети три пута недељно током целе године, како је дефинисала и конкурсна деокументација, компанија "Ер Србија" летеће два пута недељно зими и три пута лети.

За Солун ће такође, уместо три, летети два пута током лета.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктутре питали смо да ли ће се број летова недељно повећати у складу са траженим у конкурсној документацији, али одговор нисмо добили.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 14. дец 2019, 14:57) - anonymous [нерегистровани]

Nema to perspektivu na žalost

A sledeće godine u ovo vreme kako se aerodrom zatvara jer su se kompanije povukle zbog neisplativosti posla na tom području. Budimo realni od toga nema ništa, da je čak u Novom Sadu malo severnije oko Čeneja imao bi perspektivu jer Novosadjanima je Bg aerodrom dalje a i često rado odu do Osijeka ili čak Budimpešte koja ima

(субота, 14. дец 2019, 14:29) - anonymous [нерегистровани]

Evropa

U Evropi ste manje vise za 2-2,5 sata u bilo kojem udaljenijem delu. A budite uvereni da mi uopste nije bitan komfor jer bih ta 2 sata izdrzao (skoro) i da stojim. A te price o obroku, "komforu" mislim da skoro ne piju vodu. Iskljucivo se vozim low cost kompanijama zbog niskih cena. Naravno da ima onih kojima nesto dodatno (ako ga ima) odgovara. Meni je bitno da za male pare stignem iz tacke A u tacku B. Hvala.

(субота, 14. дец 2019, 14:12) - Stane [нерегистровани]

Cena?

Ovo je previsoka cena imajući u vidu cene konkurentnog avio-prevoznika sa Niškog Aerodroma.

(субота, 14. дец 2019, 13:18) - anonymous [нерегистровани]

hahaha

zasto se zove morava,zasto se ne zove air serbija jer samo oni voze,wizzair je zakon,ja vise volim da platim 30 eura nego 300,jebem ti komfort,za dva sata lete mi ne treba udobnost,air serbia je najskuplja kompanija gotovo u evropi....