Шест ствари које морате знати о хеликоптеру Ми-35М

На аеродрому у Батајници представљени су нови хеликоптери Војске Србије. Највећу пажњу изазвале су летелице Ми-35М које су недавно стигле из Русије. Реч је о извозној верзији чувеног хеликоптера Ми-24. Ово су шест ствари које карактеришу нови хеликоптер Војске Србије.

Оклоп

Оно по чему се издваја хеликоптер Ми-35М и због чега га зову "летећи тенк" је оклоп. Главни системи, мотор, ротор, кабина и пилоти су заштићени.

Намена

Првенствено је намењен за противоклопну борбу, али је оспособљен и за друге задатке као што су транспорт људи и терета и извиђање из ваздуха.

Наоружање

На хеликоптеру је уграђен топ калибра 23 мм и систем за управљање ватром. На сваком крилу може да носи широк дијапазон наоружања, укључујући додатне топове, невођене и вођене ракете.

Карактеристике

Ми-35М има максималну брзину од 310 километара на час и оперативну висину од 5.400 метара.

Ко га користи?

На сајту "Росвертола", фирме која производи Ми-35М, наведено је да го користе ваздухопловства Русије, Венецуеле, Бразила и Азербејџана. Ипак, најављене су нове испоруке другим државама.

Борба у сложеним условима 

Хеликоптери ће моћи да буду употребљени у борби у дневним и ноћним условима, као и у сложеним метеоролошким условима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво