Од бундеве из Црепаје и туршија

Породица Ђукић из Црепаје производи бундеве, од којих праве и различите слатке намазе и туршију, што је новина на тржишту. Планирају да заштите свој бренд и оригиналне рецепте.

Дејан и Марија Ђукић су по струци технолози. Последњих неколико година посветили су се органској производњи бундева на два хектара. Већину од 40 тона, колико добију, продају сирове, али су почели и да их прерађују и праве слатке намазе, туршију и кандирану бундеву, што им се више исплати.

"Свежа бундева иде према маркетима, а они затежу са плаћањем. То су муке, чека се, а код производа паре дођу одмах", каже Дејан Ђукић.

Сви рецепти су оригинални и осмислила их је Марија, а први дегустатори су јој увек деца и пријатељи.

"Бундева је сама по себи здрава. Трудили смо се да у свим рецептима користимо мало шећера, намази су нам нискокалорични. Све је, иначе, без конзерванса јер су наши главни дегустатори прво деца", истиче Марија Ђукић.

Своје производе од бундеве Ђукићи за сада продају само по базарима и сајмовима хране и пића. Није им циљ да то буду велике количине, већ је битан квалитет.

"План је да идемо према радњама здраве хране, продавницама ексклузивних производа, јер ово није свакидашње, ово је нешто ново, специфично, тако да тражи специфичну клијентелу", додаје Дејан Ђукић.

Брачни пар из Црепаје планира да следеће године купи малу хладњачу и машину да им олакша посао, јер скоро све раде ручно. А најважније је да заштите име, лого и рецепте својих призвода, како би били препознатљиви на тржишту.

број коментара 0 Пошаљи коментар