Они су позитивни узори у друштву

У Новом Саду су проглашени добитници признања "Youth heroes" (Млади хероји), које по четврти пут додељује Егзит фондација за избор позитивних узора у друштву.

Признања су додељена у четири области: образовања и науке, предузетништва и креативних индустрија, друштвеног активизма и културе и уметности, а додељења је и специјална награда Дејани Бачко светској првакињи у паратаеквондоу и сликарки која црта ногама.

Прву награду за Науку и образовање добила је Јелена Иванчић, најбоља математичарка у Европи, као и Војислав Глигоровски дипломирани инжињер електротехнике и дипломирани биолог.

Прву награду за Предузетништво добио је Алекса Нишавић, који је са 16 година основао своју маркетиншку агенцију, док је најбољи у области друштвенног активизма Срећко Здравковић из Бора.

Признање за културу и уметност добила је Тамара Роговић, која је најмлађа магистарка визуелних уметности у свету.

Током кампање "Youth heroes", коју Егзит фондација додељује уз подршку НИС-а и Радио-телевизије Србије, досад су додељена 52 признања младим људима у Србији.

Признање се додељује да би се указало на то да се вредан рад, упорност, радозналост, хуманост, храброст и креативност исплате.

број коментара 0 Пошаљи коментар