Расте број миграната, јутрос 25 покушало да уђе у Мађарску

У 16 прихватних центара у Србији тренутно борави око 3.200 миграната. Процењује се да још најмање 700 азиланата у нашој земљи тражи пут за илегалан прелазак границе, ка западноевропским дестинацијама. У првих десет дана новембра, број миграната почео је да расте, а таква тенденција се бележи и на северу земље.

Ни киша ни захлађење нису спречили мигранте да покушају да се домогну земаља Европске уније. Јутрос је код граничног преласка Реске приведено 25 миграната који су покушали да илегално уђу у Мађарску.

Од почетка новембра приведено је око 400 миграната, што је највећи број у току ове године.

Током целе 2019. мађарске пограничне власти зауставиле су више од 8.000 миграната.

Мигранти се појављују у групама до 20 особа, углавном мушкараца, долазе из Авганистана, Сирије, Ирака, Ирана, Палестине, Еритреје.

Највећи број миграната приведен је у месту Херцег Санто – на тромеђи Србије, Хрватске и Мађарске – јер се ту завршава ограда.

Кријумчари изнуђују и неколико хиљада евра по особи за превоз преко границе.

Стварају се и велики проблеми за камионџије, јер мигранти свакодневно покушавају да се сакрију у теретном делу возила и на тај начин се "прошверцују". 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 10. нов 2019, 15:42) - anonymous [нерегистровани]

TO

Majka Srbija? zato je EU voli.

(недеља, 10. нов 2019, 10:48) - anonymous [нерегистровани]

Migranti...

...zalim sve ljude i svi zele gdje je bolje ali...zasto samo Srbija ima otvorene granice i Migrante "filuje" najvise u BiH ...i na granice prema EU...zasto je to tako?

(недеља, 10. нов 2019, 10:42) - anonymous [нерегистровани]

Izbeglice

dajte im nesto da rade i dajte im uniforme, organizujte brze kurseve do 10 dana za specificne delatnosti vidim mladi ljudi drze ruke u dzepovima i dosadjuju se a ima posla u poljoprivredi, gradjevinarstvu u odrzavanju objekata i infrastrukture kao pomocna snaga.

(недеља, 10. нов 2019, 10:28) - anonymous [нерегистровани]

Шта раде српска полиција и војска?

Колико је миграната до сада враћено из Србије у Скопље и Бугарску?